O-STA

Kongres evropskih loterij: Eurojackpot prihaja na Poljsko

Eurojackpot - evropska loterijska igra, v kateri znaša zagotovljeni sklad za glavni dobitek 10 milijonov evrov, najvišji glavni dobitek pa 90 milijonov evrov - septembra prihaja na Poljsko, so oznanili na devetem Kongresu evropskih loterij v Krakovu. Gosti kongresa razpravljajo o izzivih, s katerimi se sooča panoga - vsi so v veliki meri povezani s trenutno tehnološko revolucijo.

Kongres je pritegnil predstavnike industrije, člane Združenja evropskih loterij iz vse Evrope. Prvi dan so izbrali novega predsednika združenja, Hansjörga Höltkemeierja, ki je s tem nastopil svoj drugi mandat.

V nagovoru je poudaril, da je tehnološka revolucija, ki smo ji priča, sicer prinesla mnogo novih priložnosti za loterijske navdušence, a te niso vedno varne, saj njihovi organizatorji kršijo zakone. Po njegovem mnenju so evropske loterije tradicionalno sledile uveljavljenim vrednotam in prav v tem se skriva njihova moč. "Ne smemo pozabiti, da je za nas pomembna družbena odgovornost," je dejal Höltkemeier.

Geslo kongresa je Nove smeri. Olgierd Cieslik, predsednik poljske loterije Totalizator Sportowy, je to utemeljil z besedami "Vsak dan vidimo več razlogov za raziskovanje novih smeri"; za loterijsko panogo so to tudi družbena omrežja. "Stranke narekujejo pravila - če ne bomo izpolnjevali njihovih pričakovanj, jih bomo izgubili," je poudaril Cieslik.

Deveti Kongres evropskih loterij v Krakovu se bo zaključil 8. junija. Teme kongresa niso le novi izzivi za panogo, ampak tudi vprašanje, kako odgovorno organizirati in izpeljati igre na srečo. Dogodek organizira Totalizator Sportowy, lastnik znamke LOTTO.

Vir: Tiskovno središče poljske tiskovne agencije PAP

Kontakt: Damian Wiśniewski, +48 22 518 21 09