O-STA

Turnir Samsung državnega prvenstva v košarki 3x3

Velenje, 13. junij 2017 - V soboto, 17. junija, bo na velenjskem Titovem trgu na sporedu že drugi kvalifikacijski turnir Samsung državnega prvenstva v košarki 3x3. Na prvem turnirju, ki je potekal preteklo soboto v Ljubljani, se je predstavilo več kot 90 ekip.

Košarka 3x3 se prvič v štirinajstletni zgodovini državnega prvenstva seli v Velenje. Najboljši slovenski 3x3 košarkarji se bodo predstavili na Titovem trgu. Na turnirju, ki se bo začel ob 9. uri, se bodo za nove točke v boju za uvrstitev na zaključni turnir Samsung državnega prvenstva potegovale ekipe v sedmih kategorijah (Člani, Fantje U23, Fantje U17, Fantje U15, Rekreativci, Članice in Dekleta U17).

Ekipe se lahko prijavijo na spletni povezavi http://kosarka3x3.extrem.si/kosarka_3x3/prijave/ do petka, 16. junija, do 12. ure. Poleg zmagovalcev v vseh sedmih kategorijah bodo na turnirju okronali tudi najboljšega zabijalca in strelca iz črte za tri točke.

Prvo mesto (oziroma drugo, v primeru, da bo zmagala ekipa, ki že ima zagotovljen nastop na Challengerju) v članski kategoriji prinaša vozovnico za mednarodni turnir Challenger, ki bo 18. in 19. avgusta potekal na ljubljanskem Kongresnem trgu. Poleg Velenja in Ljubljane, v kateri je turnir gostoval pretekli teden, se bodo košarkarji in košarkarice v košarki 3x3 pomerili še na ulicah Pirana in Kranja. Glavno finale Samsung državnega prvenstva v košarki 3x3 bo potekalo 13. avgusta v Ljubljani na Pogačarjevem trgu.

Turnir v ulični košarki se bo to soboto na Titovem trgu odvijal cel dan vse do večernih ur. Predvidoma ob 20. uri se bo pričelo finale članov, sledila bo razglasitev zmagovalnih ekip in podelitev nagrad.

Prijazno vabljeni k sodelovanju in ogledu.

Lep pozdrav,

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje