O-STA

Mednarodni atletski miting na novi atletski stezi

Velenje, 16. junij 2017 - V torek, 20. junija, ste ob 19. uri vabljeni na Mestni stadion Velenje na 22. mednarodni atletski miting. Tokrat bo miting, ki ga organiziramo skupaj z Atletsko zvezo Slovenije in Atletskim klubom Velenje, potekal na prenovljeni atletski stezi.

Atletska steza na velenjskem stadionu je bila zgrajena leta 1993. Vrednost investicije prenove atletske steze, ki se zaključuje v teh dneh, je 164.800 evra. Sofinanciranje s strani Mestne občine Velenje je znašalo 124.480 evra, 40.320 evrov je prispevala Fundacija za šport.

Izvajalec del je podjetje Flora šport, d. o. o. iz Medvod.

Najnovejšo atletsko stezo, ki bo tudi v prihodnje omogočala izvedbo večjih mednarodnih atletskih dogodkov, bodo uporabljali Atletski klub Velenje in vzgojno-izobraževalni zavodi.

Na 22. mednarodnem atletskem mitingu bo nastopilo okrog 250 atletov iz več kot 30 držav sveta. Na njem bodo sodelovali najboljši slovenski atleti: Luka Janežič (tek na 100 m), Martina Ratej (met kopja), Veronika Domjan (met diska), Robert Rener (met palice), Tina Šutej (met palice), Anita Horvat (tek na 400 m), Maruša Černjul (skok v višino) in seveda tudi Velenjčani: Bernarda Letnar (met kopja), Jerneja Smonkar (tek na 400 m), Dino Subašič (troskok), Tina Česnik (tek na 1500 m), Alen Subašič (tek na 800 m), Jan Kramer (tek na 400 m), Tadej Enci (tek na 400 m) in še mnogi drugi.

Mednarodnega atletskega mitinga se bo udeležil tudi svetovni rekorder v teku na 400 m južnoafriški atlet Wayde van Niekerk, ki bo tekel 100 m, na svetovni lestvici trenutno najboljša metalka kopja Tuğsuz Eda iz Turčije in Hrvatica Sandra Perkovič, dvakratna olimpijska prvakinja v metu diska (2012 in 2016).

Goste bo na prireditvi nagovoril tudi župan Mestne občine Velenje Bojan Kontič. Prvi častni krog bo na novi atletski stezi pretekla Velenjčanka Maja Mihalinec, olimpijka in športnica leta 2015 v Mestni občini Velenje.

V priponki vam pošiljamo gradivo, ki so ga pripravili na Atletski zvezi Slovenije.

Prijazno vabljeni,

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje

Mestna občina Velenje

Kabinet župana


Mag. Maša Kočevar

Služba za odnose z javnostmi

T: 03/8961 546

www.velenje.si