O-STA

Slovenski izdelovalci domače in umetnostne obrti po uspeh v Los Angeles

Slovenski izdelovalci domače in umetnostne obrti bodo te dni sodelovali na Jesenskem sejmu daril v Los Angelesu, ki bo potekal od jutri, 21. julija, do 24. julija 2001. Slovenski nastop organizira Pospeševalni center za malo gospodarstvo v sodelovanju s tujim partnerjem iz Kanade, poteka pa v okviru projekta »Edinstveno iz Slovenije«. Na kar 360m2 bo 67 izdelovalcev predstavilo 500 različnih izdelkov.

Projekt Edinstveno iz Slovenije, ki ga PCMG izvaja s konzorcijem domačih podizvajalcev in tujim partnerjem iz Kanade, zagotavlja vključevanje mikro in malih podjetij s področja domače in umetnostne obrti v mednarodno tržno mrežo Uniquely Canada in jim s tem omogoča prodor na svetovni trg. Po drugi strani pa zagotavlja vzpostavitev mreže prepoznavnih specializiranih trgovin tovrstnih izdelkov na domačen trgu. V zaključni fazi bo projekt zaokrožen z oblikovano in registrirano blagovno znamko, in sicer za tuji trg z imenom Uniquely From Slovenia, za domači trg pa Edinstveno iz Slovenije. Kanadske partnerje vodi večkratna "kanadska podjetnica leta" Barbara Mowat, ki je razvila kanadsko mrežo Uniquely from Canada.

Jesenski sejem daril v Los Angelesu predstavlja enega največjih in najbolj kakovostnih sejmov daril v Severni Ameriki, ki je namenjen izključno poslovnežem in ne za širšo javnost. Obišče ga več kot 35 tisoč kupcev s področja trgovine na drobno in na debelo. To bo izvrstna poslovna priložnost za slovenske izdelovalce in za promocijo Slovenije v svetu. Izdelovalce, ki potujejo v Los Angeles, je po prijavi na razpis konec januarja 2001 v Slovenskih Konjicah izbrala mednarodna žirija, ki jo je vodila Barbara Mowat.

23. julija bo slovenska ekipa s pomočjo slovenske izseljenske skupnosti iz Fontane (mesta vzhodno od Los Angelesa) za ameriške poslovneže organizirala slovenski večer, kjer bodo predstavili slovensko podjetništvo, domačo in umetnostno obrt, kulinariko in turizem.