O-STA

Rast gradbeništva v Sloveniji

Podatki Eurostata so pokazali, da je bila na letni ravni rast gradbeništva v območju evra 3,2-odstotna, v Evropski uniji (EU) pa 2,7-odstotna. Slovenija je na letni ravni beležila največjo, skoraj 28-odstotno rast gradbeništva.

IZOBRAŽEVANJE

Skupinsko svetovanje pred registracijo podjetja

Kako ustanoviti podjetje?

Več informacij

Če razmišljate o registraciji podjetja, ki bi opravljalo dejavnosti s področja gradbeništva, je pravi čas za to. Kako poteka registracija podjetja, bodisi ustanovitev s. p. ali ustanovitev d. o. o., razlagamo na brezplačnem seminarju Skupinsko svetovanje pred registracijo podjetja. Kaj vse pa vas čaka na nadaljnji podjetniški poti, pa izveste na seminarju Podjetnik sem - kaj pa zdaj?.

Prijava na izobraževanje

Obseg gradbenih del v območju evra se je aprila na mesečni ravni okrepil za 0,3 odstotka, medtem ko je v EU ostal nespremenjen, še kažejo podatki Eurostata. Statistiki so aprilsko mesečno rast v območju z evrom pripisali 0,7-odstotni rasti gradbenih del na stavbah, medtem ko je rast zaviral 1,5-odstotni padec obsega gradbenih inženirskih del. V EU je medtem v primerjavi z marcem obseg gradbenih del na stavbah povečal za 0,2 odstotka, obseg gradbenih inženirskih del pa upadel za en odstotek.

Med državami so na mesečni ravni največjo rast gradbeništva beležile Švedska (+3,8 odstotka), Francija (+3,5 odstotka) in Češka (+1,6 odstotka), največji upad pa Romunija (−7,7 odstotka), Italija (−4,1 odstotka) in Madžarska (−2,6 odstotka).

Slovenija je na letni ravni beležila največjo rast gradbeništva

Največjo rast gradbeništva na letni ravni je med članicami EU imela Slovenija, kjer je obseg gradbenih del poskočil za 27,8 odstotka. Po rasti sta Sloveniji sledili Madžarska (+22 odstotkov) in Švedska (+19,8 odstotka). Po drugi strani pa so največje padce imele Romunija (−18,4 odstotka), Italija (−4,6 odstotka) in Velika Britanija (−3,4 odstotka).

Prijava na izobraževanje

Morda vas zanima tudi:

Deli na FacebookuDeli na Twitterju

Kategorijegospodarstvo podjetniške novice podjetništvo ustanovitev podjetja zanimivosti

Oznakeavtorski članki eu gradbeništvo

POVEZAVA: http://data.si/blog/2017/06/19/rast-gradbenistva-v-sloveniji/