O-STA

Bionext predstavil Biosight, spletno platformo, ki bo korenito spremenila farmacevtsko raziskovanje

Bionext predstavil Biosight, spletno platformo, ki bo korenito spremenila farmacevtsko raziskovanje. Z njeno pomočjo lahko podjetja hitreje razvijajo nova zdravila, saj znižuje stopnjo neuspeha v kliničnih študijah.

STRASBOURG, Francija--(BUSINESS WIRE)-- Bioinformacijsko podjetje Bionext je danes predstavilo BioSight, spletno biosimulacijsko platformo za učinkovito ugotavljanje možnih stranskih učinkov potencialnega zdravljenja na človeško telo. BioSight je rezultat petnajstletnega raziskovanja in razvoja molekularne biologije, deluje pa na podlagi patentiranega algoritma, ki lahko predvidi vse potencialne biološke ciljne točke, za katere obstaja nevarnost reakcije s potencialnim zdravilom. Na voljo po dostopni ceni in v nekaj urah v obliki programske opreme kot storitev (Software as a Service - SaaS) ali na licu mesta, BioSight strokovnjakom na področju farmacije in biomedicinskega raziskovanja omogoča boljše razvijanje molekul, znižuje stopnjo neuspeha v kliničnih študijah in tako omogoča optimalen donos investicije.

3,975 milijard dolarjev na zdravilo

Toliko povprečno farmacevtska podjetja plačajo za raziskave in razvoj novega zdravila ter predstavitev novega izdelka na svetovnem trgu.1 Po podatkih Združenja francoskih farmacevtskih podjetij (LEEM) bo izmed 10.000 ciljnih molekul le 10 molekul postalo del vloženih patentov in samo ena izmed njih bo del novega zdravila, ki se bo znašlo na lekarniških policah. Stopnja neuspeha kandidatov za zdravila je še posebej visoka in razvoj zdravila je v glavnem ustavljen v poznih fazah raziskovalnega in razvojnega procesa ter v poznih fazah kliničnih študij, ko je največja verjetnost, da se pokažejo stranski učinki. Takšen neuspeh običajno stane več kot stotine milijonov dolarjev.

Prav tako se ocenjuje, da do približno 85% teh neuspehov pride zaradi bioloških razlogov, povezanih s težavami pri učinkovitosti ali toksičnosti, do katere pride ob interakciji med zdravilom in ciljnimi točkami, katerim zdravilo ni bilo namenjeno.

Digitalne tehnologije za pospeševanje terapevtskih inovacij

S platformo BioSight želi Bionext popolnoma spremeniti trenutni proces razvijanja in proizvodnje zdravil in vse to zahvaljujoč digitalni tehnologiji. Cilj: nižji začetni stroški za vstop na trg terapevtskih inovacij z nudenjem tisočim majhnih podjetij, laboratorijev in raziskovalcev dostop do tehnologij, ki so bile doslej izven njihovega dosega.

Da bi pospešilo razvoj BioSight-a in utrdilo njegov položaj na bioinformacijskem trgu, podjetje Bionext upa, da bo v naslednjih 18 mesecih zbralo več kot pet milijonov evrov.

1 How Much Does Pharmaceutical Innovation Cost? Forbes, 2013

Besedilo v angleškem izvirniku je na voljo na businesswire.com: http://www.businesswire.com/news/home/20170621005740/en/

Kontakt:

Yucatan for Bionext
Caroline Prince
+33-1-53-63-27-35
bionext@yucatan.fr

Vir: Bionext