O-STA

Na Velenjski plaži več kot 15 tisoč obiskovalcev

Velenje, 26. junij 2017 - Minuli konec tedna smo na Velenjski plaži organizirali Skok v poletje, ki je privabil več kot 15 tisoč obiskovalcev.

Najbolj obiskana je bila sobota, ko so že od 10. ure dalje potekale številne zabavne aktivnosti v okviru prireditve Pljusk. V popoldanskih urah se je pričelo tekmovanje v spektakularnih skokih in pljuskih v jezero. Adrenalinski odvisniki so se s svojimi BMX kolesi, rolkami in rolerji z višine preko sedmih metrov pognali po posebni skakalnici nad gladino jezera, nato pa skušali uprizoriti kar se da spektakularen skok in pljusk v jezero.

V uporabo smo predali Vodni park, ki bo tudi letos obiskovalcem na voljo brezplačno. Ponudbo ob Velenjskem jezeru bomo dodatno razširili z novo gostinsko ponudbo, dodali bomo tuš na plaži ter uredili polje za vaterpolo. Mestna občina Velenje bo za investicije in vzdrževanje plaže in čolnarne letos namenila 120 tisoč evrov.

Dan smo zaključili z velikim koncertom. Kot predskupini sta nastopili NiJE in Prelude. V nadaljevanju večera pa je priznana velenjska glasbena skupina Šank Rock predstavila pesmi z novega albuma Nekaj več ter obiskovalce navdušila s svojimi največjimi hiti, kot so Maček, Metulj in Pravljica o mavričnih ljudeh.

Kopalna sezona je odprta. Prijazno vabljeni, da poletne dni preživite tudi na Velenjski plaži!

Lep pozdrav,

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje