O-STA

30. junija se izteče rok za ugovor dohodnine

30. junija, torej v petek, se izteče rok za vložitev ugovora zoper informativni izračun dohodnine. Do tega dne vam morajo delodajalci, če tega še niso storili, izplačati tudi letošnji regres. Kaj morate še storiti do 30. junija?

IZOBRAŽEVANJE

Abeceda poslovanja

Seminar za sveže podjetnike brez izkušenj z vodenjem poslov.

Več informacij

Rok za ugovor se izteče 30. junija

Zavezanci, ki ste konec maja oziroma v začetku junija na dom po navadni pošti prejeli informativne izračune dohodnine, imate še do vključno petka, 30. junija 2017, čas, da vložite ugovor.

Seveda v primeru, če ste ugotovili, da podatki v informativnem izračunu niso pravilni oziroma so pomanjkljivi ali pa je vaša davčna obveznost prenizko ali previsoko ugotovljena. Ugovor vložite na naslov, ki je naveden v informativnem izračunu dohodnine (v pouku o pravnem sredstvu). Obrazec ugovora je dostopen na vseh finančnih uradih in na spletni strani Finančne uprave RS(FURS). Vse o davkih in dohodnini razlagamo na seminarju Abeceda poslovanja, nudimo pa tudi individualno davčno svetovanje.

Prijava na izobraževanje

Rok za doplačilo premalo plačane dohodnine je 31. julij 2017, preveč plačana dohodnina pa bo zavezancem nakazana na TRR 28. julija 2017.

Informativni izračun dohodnine za 2016

Informativni izračun dohodnine za 2016 - olajšava za otroke

Ste že izbrali dimnikarja?

30. junija pa se izteče tudi rok za izbiro dimnikarja, ki bo pri vas opravljal dimnikarske storitve najmanj leto dni. Dimnikarsko družbo, ki bo opravljala dimnikarske storitve na mali kurilni napravi, izberete iz seznama družb, ki je objavljen na spletni strani Ministrstva za okolje in prostor (MOP). Kaj storite v primeru, če ste zadovoljni z nekdanjim dimnikarjem oziroma koncesionarjem, preberite v prispevku Izbira dimnikarske družbe le še do konca meseca.

Poročanje o dohodku iz dopolnilne dejavnosti na kmetiji

Kmetje, ki imajo registrirano dopolnilno dejavnost, pa morajo do konca junija upravni enoti sporočiti, koliko so iz tega naslova zaslužili v preteklem letu.

Prijava na izobraževanje

Deli na FacebookuDeli na Twitterju

Kategorijepodjetniške novice podjetništvo zanimivosti

Oznakeavtorski članki dimnikarska družba dohodnina dopolnilna dejavnost na kmetiji ugovor

POVEZAVA: http://data.si/blog/2017/06/29/30-junija-rok-za-ugovor-dohodnine/