O-STA

REAL security d.o.o. je podpisal distribucijsko pogodbo s podjetjem Avecto, ponudnikom programskih rešitev DefendPoint za proaktivno zaščito delovnih postaj

Avecto, ponudnik inovativne programske opreme DefendPoint namenjene proaktivni zaščiti delovnih postaj brez vpliva na produktivnost uporabnikov, ter podjetje REAL security d.o.o. iz Maribora,

objavljata novico o podpisu distribucijske pogodbe.

Slovenija (junij 2017) - REAL security d.o.o., mednarodno distribucijsko podjetje rešitev kibernetske varnosti ter zanesljivega obratovanja informacijskih sistemov, s sedežem v Mariboru, je v začetku poletja 2017 podpisalo distribucijsko pogodbo s podjetjem Avecto iz Manchestra v Združenem Kraljestvu.

Avecto je leta 2008 ustanovljen vodilni ponudnik programskih tehnologij za zaščito končnih računalniških sistemov oz. delovnih postaj, čigar programske rešitve DefendPoint trenutno ščitijo več kot 8 milijonov uporabnikov po vsem svetu. DefendPoint ne le ščiti, hkrati tudi omogoča opravljati vsa dela brez koriščenja administratorskih ali drugih posebnih privilegiranih računov in tako zagotavlja tisto pravo ravnotežje med zelo varnim običajno a premalo uporabnim, ter popolnoma odprtim a na napade zelo občutljivim delovnim okoljem. Defendpoint integrira tehnologije za upravljanje privilegiranih identitet, funkcije nadzora in omejevanja aplikacij in delovnega okolja, ter napredno analitično tehnologijo za prepoznavanje vdorov. Avecto DefendPoint zaustavlja kibernetične napade, omejujejo notranje grožnje, pomaga ohranjati skladnost s predpisi in povečuje operativno učinkovitost podjetja in zaposlenih.

REAL security d.o.o. bo v okviru VAD - distribucijske pogodbe skrbel za podporo partnerjem, prenos znanja in tehnologij na področju Slovenije in okoliških držav naše regije kot so Hrvaška, BiH, Srbija, Makedonija, Kosovo, Črne Gora, Albanija. Pogodba odpira nove možnosti širitve za REAL security d.o.o., saj bo lahko ta ponudil širšemu trgu regije Adriatik nove prepotrebne rešitve za zaščito pred najbolj nevarnimi napadi, npr. tistimi ki jih označujemo kot ransomware. Hkrati bo lahko poskrbel za večjo produktivnost uporabnikov, ki bodo s pomočjo rešitev Avecto DefendPoint lahko varno in učinkovito koristili le delu namenjene aplikacije na računalniških sistemih in to brez za informacijsko varnost tveganega dostopa do administracijskih in drugih privilegiranih uporabniških identitet. Večplastna zaščita v DefendPoint združuje na inovativen način tri ključne tehnologije v eni varnostni rešitvi - upravljanja privilegiranih računalniških identitet, nadzor aplikacij, ter izolacija delovne vsebine v posebej varno okolje, neke vrste razširjen sandboxing, za učinkovito zmanjševanje občutljivosti ter hitrejše prekinjanje aktivnih napadov.

Peter Schaudeck, vodja prodajnega kanala za centralno in srednjo Evropo, Avecto : "Videli smo, da se REAL security osredotoča predvsem na celovite varnostne rešitve in rešitve za podporo nemotenemu poslovanju. Torej je za nas idealen partner, ki nam bo omogočil priti na, razviti in osvojiti tržišča regije Adriatik, morda še dlje. Z vznemirjenjem polni pričakovanj vstopamo v to partnerstvo, nadejamo se, da bomo skupaj lahko razvili kopico novih poslovnih priložnosti in uspešno rastli v tem hitro razvijajočem se delu Evrope."

David Ivačič, direktor prodaje, REAL security : "S kibernetskimi grožnjami se že dolgo soočamo in smo se jim nekako celo privadili. Potem pa se je pojavil ransomware, škodljiva koda, ki zaklene računalnik ali prenosne naprave in v celoti onemogoči dostop do podatkov dokler žrtev ne plača odkupnine. Običajno žrtev tudi še po plačilu ne more biti stoodstotno prepričana, da je zares na varnem. To je popolnoma nov nivo kibernetskega vojskovanja! Napadalci so finančno izredno motivirani, frekvenca tako usmerjenih, kakor tudi globalno orientiranih napadov z žrtvami v vseh geografskih regijah in poslovnih panogah je zrastla do nepričakovanih mer. Novi napadi prihajajo tako hitro, da se nobena standardna varnostna rešitev z njimi več ne more kosati. Da se lahko uspešno upremo, moramo ekvivalentno revolucionarno spremeniti tudi protiukrepe, sploh na področju končnih sistemov kot so delovne postaje in strežniki. Mnogi so to spoznali skozi lastne težke izkušnje, nazadnje zaradi WannaCry ter Petya napadov z globalnimi posledicami, ki so si sledili v precej kratkem časovnem razmaku. Tega ne smemo več dopuščati! Zato komaj čakamo, da bomo na našem tržišču strankam in partnerjem ponudili inovativno rešitev Avecto DefendPoint, za katero smo prepričani, da lahko precej zmanjša strahove pred, težave zaradi in posledice po kibernetskih napadih, sploh teh tipa ransomware."

Avecto kontakti :

Peter Schaudeck, Senior Channel Manager, Central & Eastern Europe

T: +49 6172 7613012

M:+49 162 6575856

E: Peter.schaudeck@avecto.com

Kontakt za medije :

Ina Schmidt, European Partner Solutions

E: ina.schmidt@eu-partner.com

Avtor / prevod: Robert Lubej

Povezava do originalne novice:

https://www.avecto.com/news-and-events?filter=News

### ### ###

O podjetju Avecto

Avecto je vodilni ponudnik programskih tehnologij za zaščito končnih računalniških sistemov oz. delovnih postaj. Podjetje je bilo ustanovljeno leta 2008 v Združenem Kraljestvu, sedaj pa ima že tri lokacije po svetu. Z rešitvami podjetja lahko natančno določimo kdo lahko dostopa do česa, kdaj in kako, s čimer se zagotovi proaktivna zaščita sistema brez negativnega vpliva na produktivnost. Programska oprema Defendpoint za sprotno zaščito končnih sistemov - endpoint - omogoča več kot 8 milijonom uporabnikov po vsem svetu opravljati vsa dela brez koriščenja administratorskih ali drugih posebnih privilegiranih računov. S tem dosežemo tisto pravo ravnotežje med zelo varnim običajno a premalo uporabnim, ter popolnoma odprtim a na napade zelo občutljivim delovnim okoljem. V inovativno rešitev Defendpoint so integrirali tehnologije za upravljanje privilegiranih identitet, nadzor in omejevanje aplikacij in delovnega okolja, ter napredno analitično tehnologijo za prepoznavanje vdorov.

S tem pristopom lahko zaustavijo kibernetične napade, omejujejo notranje grožnje, pomagajo ohranjati skladnost s predpisi, ter povečujejo operativno učinkovitost podjetja in zaposlenih.

Več o podjetju Avecto najdete na spletnih straneh: http://www.avecto.com/

Dodatne informacije:

Daniel Bednjički, projektni vodja

daniel.bednjicki@real-sec.com

REAL security d.o.o.

Žolgarjeva ulica 17

2000 Maribor

tel.: 02 234 74 74

http://www.real-sec.com

info@real-sec.com