O-STA

Vandalizem na velenjski promenadiVelenje

12. julij 2017 - V zadnjem času se je ponovno povečal vandalizem na velenjski promenadi. Poškodovani sta bili dve zaščitno-varovalni stekli na mostu čez reko Pako, od tega je bilo eno povsem razbito. Poškodovani mesti smo nemudoma zavarovali, obiskovalce pa naprošamo, da so na tem delu še posebej previdni. Nov stekleni del bomo nadomestili v najkrajšem možnem času. Vandalizem pa smo opazili tudi na drugih delih (poškodovani elementi v javnih sanitarijah).

Velenje je pred štirimi leti dobilo nov, sodoben prostor za druženje, izvedbo dogodkov, sprostitev in rekreacijo. V poletnem času v amfiteatru pripravljamo kulturne prireditve, na katerih obiskovalci radi posedijo ob Paki in se sprostijo v prijetnem okolju. V Mestni občini Velenje si prizadevamo, da je središče mesta in mesto na splošno urejeno, čisto in prijetno tako za prebivalce kot tudi obiskovalce, ki jih je v poletnih dneh še posebej veliko. V času poletnih počitnic pri urejanju mesta sodelujejo tudi dijaki na počitniškem delu, vključeni v projekt Čisto moje Velenje.

Uporabnike promenade, ki uničujejo skupno lastnino, pozivamo, da z neprimernim in nespoštljivim odnosom do okolja in lastnine prenehajo. Za varovanje javne površine bomo na promenado namestili varnostne kamere.

Ker si želimo ohraniti lepo podobo mestnega jedra, občanke in občane ter obiskovalce mesta naprošamo, da tudi sami, po svojih najboljših močeh, pripomorejo k ohranitvi izgleda velenjske promenade. Velenjska promenada je nosilka že marsikaterega laskavega naziva. Zmagala je v kategoriji "Public Space" arhitekturne nagrade "The Plan Award 2016", dobila priznanje "Special Mention" v sklopu nagrade "S.Arch Award 2016", nagrajena pa je bila tudi kot tretja zanimiva točka krajinske arhitekture v Evropi. S skupnimi močmi lahko poskrbimo, da nam bo promenada v ponos tudi v prihodnje.

Prijazen pozdrav,

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje

Mestna občina Velenje

Kabinet župana


Mag. Maša Kočevar

Služba za odnose z javnostmi

T: 03/8961 546

www.velenje.si