O-STA

Poslovna ideja: Katere so najpogosteje registrirane dejavnosti?

Se zanimate za ustanovitev podjetja, pa niste prepričani, če bo vaša poslovna ideja uspešna? Ste morda med tistimi, ki jih mika samozaposlitev, a prave poslovne ideje še nimajo? Morda vam utegne koristiti seznam desetih najpogosteje registriranih podjetniških dejavnosti na naši VEM točki. S čim se torej najpogosteje ukvarjajo slovenski podjetniki?

IZOBRAŽEVANJE

Skupinsko svetovanje pred registracijo podjetja

Kakšna pa je vaša poslovna ideja?

Več informacij

Prijava na izobraževanje

Poslovna ideja je temelj vsakega posla. Nekateri jo težko najdejo, spet drugi jih imajo na pretek. V splošnem velja, da iz opazovanja oziroma doživljanja nekega problema, ki potrebuje (drugačno) rešitev, izhaja odlična poslovna ideja. Ko jo posameznik ima, se lahko odloči za ustanovitev podjetja.

Registracija podjetja lahko poteka prek spletnega portala eVEM, postopek pa lahko enostavneje in s pomočjo referenta opravite tudi na VEM točki Data. Prednost fizične točke VEM je prav prisotnost izkušenega referenta oziroma svetovalca, ki vas vodi skozi aplikacijo e-VEM in sproti poskrbi, da so vse stvari ustrezno izpolnjene in morebitna vprašanja razjasnjena.

Na VEM točki Data smo v letu 2016 uspešno izvedli kar 5.368 postopkov, povezanih z registracijo in poslovanjem podjetij. To nas uvršča na 4. mesto med vsemi točkami VEM v Sloveniji, ki pa jih je več kot 150. Če želite svoje podjetje brezplačno registrirati pri nas, nam pišite na naslov data@data.si ali nas pokličite na telefonsko številko 01 6001 530 in rezervirajte svoj termin.

Katere so najpogosteje registrirane dejavnosti na VEM točki Data?

  • IT storitve
  • poslovno svetovanje
  • arhitektura
  • trženje, marketing
  • projektiranje, inženiring
  • gradbeništvo in storitve
  • trgovina in storitve
  • poslovanje z nepremičninami
  • oddajanje zasebnih sob gostom
  • osebne storitve (za nego telesa, masaže, osebni trener, različne vadbe ...)

Dejavnosti, ki jih podjetniki lahko v Sloveniji opravljajo, so zapisane in razvrščene v Standardni klasifikaciji dejavnosti (SDK 2008). Na prvi pogled gre za zapleten dokument, zaradi katerega marsikdo obupa, njegova poslovna ideja pa ostane neuresničena. A skrbi so odveč! Referenti VEM točke Data vam bodo namreč pri registraciji podjetja pomagali izbrati ustrezne dejavnosti iz SKD. Pomembno je, da zna bodoči podjetnik le povedati, s čim se bo ukvarjal v svojem podjetju. Tako mu bo referent lahko svetoval pri izboru in vpisal ustrezne dejavnosti.

Poleg tega bo referent podjetnika opozoril, če za izbrane dejavnosti obstajajo kakšni posebni pogoji, na katere ne sme pozabiti pred začetkom opravljanja dejavnosti. Pri tem so podjetniku na voljo tudi izkušeni pravniki, ki mu bodo ne le svetovali pri pogojih za opravljanje dejavnosti, ampak tudi pomagali pri ustreznem pridobivanju in shranjevanju dokumentacije. Poleg tega v podjetju Data nudimo tudi računovodske storitve.

V kakšni obliki lahko vaša poslovna ideja zaživi?

Preden vaša poslovna ideja zaživi, se morate odločiti, kakšno obliko podjetja boste registrirali. Najpogostejši obliki podjetij sta s. p. in d. o. o..

Medtem ko je s. p. fizična oseba, ki nase prevzema več odgovornosti (za poslovanje svojega podjetja namreč odgovarja s celotnim svojim premoženjem), je d. o. o. pravna oseba, ki s svojim premoženjem ne odgovarja (odgovarja s kapitalom podjetja). Poleg tega je za ustanovitev d. o. o.treba vplačati ustanovni kapital v višini najmanj 7.500 €. Za ustanovitev s. p. pa ustanovni kapital ni potreben.

Vse ostale razlike med navedenima oblikama podjetij pojasnjujemo na brezplačnem seminarju Skupinsko svetovanje pred registracijo podjetja, na katerem boste izvedeli tudi, kako poteka sam postopek ustanovitve podjetja.

Prijava na izobraževanje

Deli na FacebookuDeli na Twitterju

Kategorijepodjetniške novice podjetništvo ustanovitev d.o.o. ustanovitev podjetja ustanovitev s.p. zanimivosti

Oznakeavtorski članki poslovna ideja registracija podjetja ustanovitev podjetja

POVEZAVA: http://data.si/blog/2017/07/12/poslovna-ideja-registrirane-dejavnosti/