O-STA

Mladi biologi uspešni na mednarodni olimpijadi 2017

V Coventryju v Veliki Britaniji se je zaključila 28. mednarodna biološka olimpijada

Ljubljana, 1. avgust 2017 - Prejšnji teden se je v Coventryju (Velika Britanija) zaključila 28. mednarodna biološka olimpijada, na kateri so sodelovali tudi štirje slovenski dijaki. Tudi letos so bili naši predstavniki uspešni in se v domovino vračajo z bronastim odličjem in posebno pohvalo za dosežek. Lucija Bogataj z Gimnazije Škofja Loka je osvojil bronasto odličje, Maša Smajila s I. gimnazije v Celju je prejela posebno pohvalo za dosežek. Slovenske barve sta zastopala tudi Jernej Imperl z II. gimnazije Maribor in Anja Brdnik z Gimnazije Škofja Loka. Ekipo sta vodili Mojca in Katja Ota. Na 28. olimpijadi je tekmovalo 272 tekmovalcev iz 68 držav, med 23. in 30. julijem pa jo je gostila Univerza v Warwicku pod pokroviteljstvom Kraljevega društva za biologijo. Drugo leto bo biološka olimpijada v Iranu.

≠≠≠

O Zvezi za tehnično kulturo Slovenije

Zveza za tehnično kulturo Slovenije (ZOTKS) je nevladna in neprofitna organizacija z več kot 65-letno tradicijo dela z otroki in mladino na področju znanosti, naravoslovja in tehnike. Zveza je imela pomembno pionirsko vlogo pri uvajanju sodobne računalniške informatike v različne segmente slovenske družbe. Deluje na različnih področjih tehnike, kot so elektronika, robotika, konstruktorstvo in tehnologije obdelave materialov, ter na področju kemije, biologije, modelarstva in kmetijstva. Prizadeva si za dvig priljubljenosti znanosti in tehnike med otroki in mladimi ter za spodbujanje in razvijanje njihove ustvarjalnosti, inovativnosti in raziskovalnega duha.

Program ZOTKS sofinancirajo Javna agencija za raziskovalno dejavnost Republike Slovenije, Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano ter Urad Republike Slovenije za mladino in drugi. Več informacij o organizaciji se nahaja na www.zotks.si.

Dodatne informacije
Mija Kordež
Zveza za tehnično kulturo Slovenije
Zaloška 65, p. p. 2803
1000 Ljubljana

E-naslov: mija.kordez@zotks.si

Telefon: 01/425 07 75