O-STA

180 dijakov za Čisto moje Velenje

Velenje, 1. avgust 2017 - Mestna občina Velenje je letos v okviru projekta Čisto moje Velenje omogočila opravljanje počitniškega dela kar 180 dijakom, ki bodo vse do 25. avgusta urejali okolico v krajevnih skupnostih, okolico šol in javnih zavodov. Dijaki pomagajo tudi pri izvedbi tradicionalnih taborjenj in delavnic Medobčinske zveze prijateljev mladine Velenje v Sončnem parku. Počitniško delo opravljajo tudi v sodelovanju s Prostovoljnim gasilskim društvom Velenje, v Domu za varstvo odraslih Velenje, Zavodu za turizem Šaleške doline in Mladinskem hotelu Velenje. Dijaki skrbijo tudi za urejenost Velenjske plaže in mestnega otroškega igrišča.

V teh dneh 15 dijakov intenzivno ureja in čisti mestno središče, saj se pripravljamo na prihod ocenjevalne komisije za tekmovanje "Moja dežela - lepa in gostoljubna 2017", ki jo pričakujemo v ponedeljek, 7. avgusta. Velenje se namreč letos ponovno poteguje za naziv najlepše urejenega večjega mesta v Sloveniji. V minulem tednu so dijaki prebarvali 34 metrov dolgo ograjo pod Sončnim gričem ob Celjski cesti.

Mestna občina Velenje, ki letos projekt Čisto moje Velenje izvaja že petnajstič, je za to namenila 50 tisoč evrov. Cilji projekta so skrb za urejeno in čisto okolje, spodbujanje medgeneracijskega sodelovanja, sklepanje novih prijateljskih vezi, finančna pomoč mladim oziroma njihovim družinam, krepitev zavesti o pomenu zdravega in čistega bivalnega okolja ter pozitiven odnos do urbane opreme.

V Mestni občini Velenje si tudi sicer s številnimi aktivnostmi in čistilnimi akcijami skozi vse leto prizadevamo, da bi bilo mesto čisto, urejeno in prijetno za bivanje. Zato tudi vse občanke in občane pozivamo, da nam pri tem pomagajo in tudi sami prispevajo k vzdrževanju urejenosti in čistosti našega mesta.

Prijazen pozdrav,

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje