O-STA

V Rdeči dvorani prenovljena razsvetljava

Velenje, 3. avgust 2017 - Konec julija smo zaključili z investicijo v obnovo razsvetljave v Rdeči dvorani Velenje, ki je bila nazadnje posodobljena pred 25 leti. Standardi in prepozicije tekmovanj so se v zadnjih letih zelo spremenili in zahteve po kakovosti razsvetljave so postale bistveno višje. S prenovljeno razsvetljavo smo zagotovili ustrezno svetilnost, boljše pogoje za izvajanje vseh aktivnosti na parterju dvorane, saj bodo lahko zaradi vgradnje LED-tehnologije omogočili različne nivoje osvetlitve dvorane, od najnižjega nivoja za čiščenje dvorane do najvišjega nivoja, ki ga bodo uporabili za televizijske prenose tekem v HD-tehniki. Nova razsvetljava omogoča hitrejše spremembe različnih nivojev osvetlitve, poleg tega je prednastavljenih več kot 10 različnih postavitev razsvetljave za različne dogodke, športne prireditve ali koncerte.

Zaradi vgrajene LED-razsvetljave in ustreznega krmiljenja se lahko izbirajo različne variante razsvetljave ročno po posameznih svetilih in brez vmesnih premorov. Slednje omogoča izvajanje raznih show programov pred, med in po tekmah oz. prireditvah. Zaradi prenove bo prihranek do 25-odstoten tudi pri manjši porabi električne energije

Dela je izvedlo podjetje Elektro Jezernik, d. o. o., iz Velenja, ki je bilo izbrano kot najugodnejši ponudnik na javnem razpisu, na katerega se je prijavilo 7 ponudnikov. Pogodbena vrednost je znašala 135 tisoč evrov. Mestna občina Velenje je zagotovila sredstva v višini 44 tisoč evrov, Fundacija za šport 25 tisoč evrov, preostanek pa sta zagotovila Rokometni klub Gorenje Velenje in ŠRZ Rdeča dvorana.

Prijazen pozdrav,

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje