O-STA

Madison Realty Capital izdal 300 milijonov dolarjev posojila za izgradnjo luksuznih stanovanj Ceruzzi Properties na East 50th Street 138

3. avgust 2017, 14:00 UTC Ceruzzi trenutno gradi 72-nadstropno stanovanjsko in trgovinsko stolpnico, ki so jo zasnovali v arhitekturnem biroju Pelli Clarke Pelli Architects; MRC je poskrbel za polno kapitalizacijo dolga za dokončanje projekta

NEW YORK - (BUSINESS WIRE) - Ceruzzi Properties (Ceruzzi) in Madison Realty Capital (MRC) sta povedala, da sta sklenila 300 milijonov ameriških dolarjev vrednega gradbenega posojila za velik gradbeni projekt mešane namembnosti na East 50th Street 138 v manhatnski četrti Midtown East. MRC, institucionalno podprti nepremičninski sklad, specializiran za lastniške in dolžniške naložbe srednjega cenovnega razreda, je izdal posojilo za projekt, ki ga Ceruzzi gradi s partnerjem SMI USA (SMI). Projekt vključuje 245-metrsko in 72 nadstropij visoko stolpnico s fasado, ki so jo zasnovali v arhitekturnem biroju Pelli Clarke Pelli Architects. V stolpnici je 124 luksuznih stanovanj, skoraj 700 kvadratnih metrov poslovnih prostorov ter podzemna garaža s 25 parkirnimi mesti.

"Zaključiti ta posel z Madison Realty Capital je bilo res veselje," je dejal ustanovitelj in predsednik Ceruzzi Properties Lou Ceruzzi. "Izvedba posla je potekala gladko, učinkovito in brez težav. Ob pogledu v prihodnost se veselimo našega nadaljnjega sodelovanja z MRC in dodatnih transakcij."

"MRC je bil idealni partner za posojilo za ta odmeven gradbeni projekt, ki je dopolnil našo sijajno projektno skupino," je dodal predsednik SMI Tom Tao.

"Ta posel izpostavlja status MRC kot enega redkih ponudnikov rešitev za financiranje iz enega vira za vrhunske sponzorje, kot so Ceruzzi Properties in njihovi partnerji," je dejal Josh Zegen, soustanovitelj in direktor MRC. "V času, ko mora veliko gradbenih investitorjev zbrati več virov kapitala za izvedbo poslov, mi ponujamo vse na enem mestu in tako bolj učinkovit proces. To je mamljiva ponudba za veliko naših strank, zaradi česar nas želijo mnogokrat pridobiti za posojilodajalca."

Gradnja poteka hitro in betonska struktura je že dosegla 40. nadstropje, medtem ko naj bi vrh dosegli novembra letos. Stanovanja bodo po načrtih zaključena proti koncu leta 2018. Fasado so zasnovali v arhitekturnem biropju Pelli Clarke Pelli Architects, SLCE Architects pa je podpisani arhitekturni biro. Glavni izvajalec je AECOM Tishman.

Ceruzzi Properties namerava na trgu ponuditi nabor učinkovitih stanovanj z eno do petimi splanicami v velikosti od okoli 72 kvadratnih metrov do dobrih 500 kvadratnih metrov. Skupno bo za prodajo na voljo okoli 18.600 kvadratnih metrov. Notranje oblikovanje Champalimaud bo eden od elementov luksuznega okolja v stavbi. V njej bodo tudi luksuzne dobrine, kot so notranji bazen in welness center, fitnes in skupni delovni prostori.

O Madison Realty Capital (MRC)

Madison Realty Capital je investicijska družba za nepremičnine s sedežem v New Yorku, ki se ukvarja z lastniškimi in dolžniškimi naložbami srednjega cenovnega razreda. Od ustanovitve leta 2004 je MRC investiral v skoraj 6 milijard dolarjev vredne investicije na področju večstanovanjskih, trgovinskih, poslovnih, industrijskih in hotelskih stavb.

O Ceruzzi Holdings LLC

Ceruzzi Holdings LLC je podjetje s celovito ponudbo, ki razvija, kupuje in upravlja z raznolikim portfeljem predvsem nepremičninskih naložb s sedežem v New Yorku. Ceruzzi svoje več kot 25-letne izkušnje pri nakupih, razvoju in gradnji uporablja za ustvarjanje edinstvenih priložnosti, ki ustvarjajo ogromne donose. Med zadnjimi projekti Ceruzzi v New Yorku sta tudi nakupa zemljišča pod Lipstick Building in zemljišče na Peti aveniji 520. Nepremičninski strokovnjaki v podjetju se specializirajo za številne discipline, kot so gradbeništvo, upravičenost, lizing, marketing, menedžment in finance.

Izvorno besedilo si je mogoče ogledati na businesswire.com: http://www.businesswire.com/news/home/20170803005111/en/

Kontakti

Za medije:
Great Ink Communications: 212-741-2977
Tom Nolan - tom@greatink.com
Eric Waters - eric.waters@greatink.com

Vir: Madison Realty Capital