O-STA

Je za vas pleskanje prijetno opravilo?

Pri prenovi stanovanja ali hiše enega večjih učinkov dosežemo z osvežitvijo sten. Podoba doma se spremeni, ko dozdajšnje stenske barve zamenjajo nove. Mnogi pleskanje opravijo kar sami, vendar delo ne bo nikoli opravljeno tako dobro, kot če bi se opravila lotil izkušeni slikopleskar. Kako pa morate statusno organizirati podjetje, če bi se pleskanja želeli lotili za zaslužek?

IZOBRAŽEVANJE

Zasluži denar s svojim hobijem ali idejo

Že imate svojo podjetniško idejo?

Več informacij

Najprej morate dobro razmisliti o svoji poslovni ideji. Priporočljiv je pregled trga - kaj že nudijo uveljavljeni slikopleskarji - in razmislek o tem, kako bi vi storitev ponudili na drugačen način in koga pravzaprav želite nagovoriti. Pri tem vam bo zagotovo koristil obisk našega seminarja Zasluži denar s svojim hobijem ali idejo. Na seminarju, ki je brezplačen, boste lahko svojo podjetniško zamisel preverili. Tako bo pri sami registraciji podjetja manj negotovosti.

Prijava na izobraževanje

Ustanovitev podjetja se hitro in enostavno opravi na VEM točki Data. Pri samem postopku vam bodo v pomoč naši izkušeni podjetniški strokovnjaki. Lahko pa se pred registracijo podjetja udeležite tudi skupinskega svetovanja.

Pleskanje kot dejavnost podjetja

Registracija podjetja je hitra, brezplačna in enostavna! Rezervirajte si svoj termin na 01 600 1530 ali nam pišite na data@data.si!

Bogdana Rejc, Data

Pleskarska dela (43.342) so v Standardni klasifikaciji dejavnosti uvrščena pod področje gradbeništva. Dejavnost pa vključuje:

  • barvanje notranjosti in zunanjosti stavb,
  • barvanje gradbenih konstrukcij.

Pleskanje je dejavnost, za katero sicer ne potrebujete ustrezne poklicne usposobljenosti. Pleskanje namreč sodi med tiste dejavnosti, za katere pridobitev obrtnega dovoljenja ni potrebna, pa čeprav so uvrščene na listo dejavnosti, ki se v skladu z Obrtnim zakonom opravljajo na obrtni način.

Dejavnosti boste verjetno dodali še katero izmed tistih, ki sodijo med zaključna gradbena dela. Denimo Oblaganje tal in sten (43.330), kamor med drugim sodi tudi polaganje ploščic in parketa ter oblaganje sten s tapetami. Ali pa Fasaderska in štukaterska dela (43.310) ter Steklarska dela (43.341), če bi morda želeli zastekljevati okna, vrata oziroma nameščati ogledala.

Opozoriti pa velja, da sem ne sodi vgradnja oken (le-to sodi pod Vgrajevanje stavbnega pohištva 43.320). Če boste prepleskane prostore želeli za seboj pustiti čiste, utegnete registrirati tudi dejavnost Druga zaključna gradbena dela (43.390). Sem se namreč uvršča čiščenje novogradenj pred prevzemom.

Pleskanje je za mnoge opravilo, ki se ga neradi lotijo, čeprav si želijo popestriti stene svojega doma. Če je vam tovrstno delo v veselje, to izkoristite za dodaten zaslužek. Pri tem vam bomo na Dati stali ob strani. Preverite ponudbo naših izobraževanj in računovodskega servisa, ki ga boste, poleg podjetniškega znanja, prav tako potrebovali.

Prijava na izobraževanje

Deli na FacebookuDeli na Twitterju

Kategorijepodjetniške novice podjetništvo ustanovitev d.o.o. ustanovitev podjetja ustanovitev s.p. zakonodaja

Oznakeavtorski članki pleskanje pleskarska dela registracija dejavnosti točka vem ustanovitev podjetja

POVEZAVA: http://data.si/blog/2017/08/05/pleskanje/