O-STA

Samozaposlitev prinaša svobodo, izzive, večje dohodke

Preden se odločite za ustanovitev podjetja, morate tehtno premisliti o prednostih in slabostih, ki jih prinaša samozaposlitev. Pri tem vam bo v pomoč naš brezplačen seminar Prednosti in slabosti samozaposlitve.

Prijava na izobraževanje

IZOBRAŽEVANJE

Prednosti in slabosti samozaposlitve

Na seminarju boste dobili vse potrebne informacije o finančnih in organizacijskih vidikih samozaposlitve.

Več informacij

Kaj prinaša samozaposlitev?

Samozaposlene osebe so lahko bolj prilagodljive glede delovnega časa, pri delu pa imajo več svobode. Navadno delajo tisto, kar jih veseli in ovire jemljejo kot izzive, ne kot prepreke.

Samozaposleni niso vezani zgolj na enega delodajalca, temveč lahko sodelujejo z več naročniki. Če jim delo iz kakršnih koli razlogov več ne ustreza, lahko delovno razmerje prekinejo veliko hitreje in lažje, kot to lahko stori redno zaposleni. Po drugi strani pa redni mesečni dohodki niso zagotovljeni, saj lahko plačila nihajo iz meseca v mesec. Katere so še druge prednosti in slabosti samozaposlitve, izveste na našem seminarju.

Prijava na izobraževanje

Če resno razmišljate, da bi postali podjetnik, lahko svojo poslovno idejo pred ustanovitvijo podjetja preverite na seminarju Zasluži denar s svojim hobijem ali idejo. Da pa bo vaš podjetniški začetek čim lažji in uspešnejši, ste vabljeni tudi na skupinsko svetovanje pred registracijo podjetja.

Kako ustanoviti podjetje?

Ustanovitev podjetja lahko opravite prek aplikacije eVEM sami, ali pa obiščete VEM točko, kjer postopek izvedete ob pomoči podjetniškega referenta. Sam postopek je brezplačen.

Na Datini točki VEM vam referent pomaga tudi pri izboru dejavnosti, ki jih boste navedli v prijavi v Poslovni register Slovenije. Več o izbiranju dejavnosti vašega podjetja pišemo v prispevku Skd - ni potrebno, da se mučite sami!. Referent vas bo opozoril tudi, če za opravljanje katere izmed izbranih dejavnosti obstajajo posebni pogoji, denimo obrtno dovoljenje. Dejavnost namreč lahko podjetnik začne opravljati šele po tem, ko izpolni predpisane pogoje za posamezno dejavnost.

Deli na FacebookuDeli na Twitterju

Kategorijeizobraževanja podjetniške novice podjetništvo ustanovitev d.o.o. ustanovitev podjetja ustanovitev s.p. zanimivosti

Oznakeavtorski članki samozaposlitev ustanovitev podjetja

POVEZAVA: http://data.si/blog/2017/08/09/samozaposlitev-prinasa-svobodo-izzive/