O-STA

Nihče ni varen v boju za preživetje

Borba za oblast, nova zavezništva in konflikti, napetosti znotraj družine, pomanjkanje naravnih virov, nujno potrebnih za preživetje - AMC-jeva serija "Fear the walking dead" se bo v drugi polovici tretje sezone, ki se na male ekrane vrača v ponedeljek, 11. septembra, spopadla s številnimi novimi ter težkimi tematikami. Če se je na začetku serije zdelo, da se bo celotna apokalipsa odvijala predvsem okoli borbe človeštva proti živim mrtvecem, pa se je sedaj izkazalo, da so težave nam priljubljenih likov veliko bolj daljnosežne ter hkrati tudi presenetljive. Nevarnost ne preži le tam, kjer se nahajajo živi mrtveci, temveč tudi znotraj družbe, ki so jo naši liki ustvarili.

Se sovražnik skriva zunaj ali znotraj?

Naravnih virov, ki so nujno potrebni za življenje, zmanjkuje. Največji problem na tej točki predstavlja omejitev dostopa do pitne vode in možno je, da bo to pomanjkanje ustvarilo okoliščine, v katerih ne bo varen nihče. Znan pregovor pravi, da v sili hudič še muhe žre. Ob pogledu na težave, v katerih se je znašla apokaliptična družba, ni možno z zagotovostjo reči, da se ta hudič ne skriva prav v njihovi sredini. Naši junaki serije "Fear the walking dead" si morajo priznati, da demokratična družba, kot so je bili pred apokalipso navajeni, ne obstaja več - po novem se je treba bati tako sovražnikov kot svojih bližnjih.

Madison v boju za oblast

Tega se bo morala naučiti predvsem Madison, ki se v tretji sezoni serije osredotoča na to, kako si znotraj obstoječe družbene ureditve pridobiti čimveč moči in prevzeti nadzor. Njen vzpon na oblast pa zagotovo ne bo preprost, saj se bo morala soočiti s konflikti in nevarnostjo tako od zunaj kot od znotraj. Ji bo uspelo premagati ovire, ki ji stojijo na poti?