O-STA

Centrify : Dolgčas, motnje in preobremenjenost so največje tveganje za varnost poslovnih podatkov

Centrify, ponudnik SSO rešitve za enotno upravljanje identitet za podatkovne centre, prenosna okolja in storitve v strežniških oblakih, katerega v Sloveniji uradno zastopa Mariborsko podjetje REAL security,

je opravil študijo med 165 obiskovalci Infosec Europe 2017, ki je eden od vodilnih v začetku junija organiziranih rednih dogodkov kibernetske varnosti v regiji. Varnostni strokovnjaki izpostavljajo predvsem zdolgočasene ali raztresene sodelavce kot največje tveganje za varnost podatkov. Ti lahko namreč zaradi take situacije na delovnem mestu kaj hitro naredijo pomembne napake, ki lahko močno ogrozijo informacijsko varnost.

Več kot polovica anketirancev meni, da je za zmanjševanje napak bolje zaupati tehnologiji, kot ljudem

V okoli 35 odstotkov organizacij, ki so sodelovale na prireditvi, navajajo zdolgočasene ali raztresene sodelavce oz. te moteče faktorje kot največjega povzročitelja človeških napak. Drugi faktorji so: preobremenjenost - 19%, obsežni in zapleteni varnostni pravilniki - 5%, družbena omrežja - 5%, ter deljena gesla - 4%. Med anketiranci jih 11% bolj izpostavlja slabo vodenje, 8% jih je drugačnega mnenja, da je premajhno razumevanje pomena varnosti poslovnih podatkov na delovnem mestu glavni vzrok za človeške napake.

Več podrobnosti je na razpolago v originalni novici.

Avtor / prevod: Robert Lubej

Povezava do izvorne novice:

https://www.centrify.com/about-us/news/press-releases/2017/security-professionals-point-to-bored-and-distracted-employees-as-biggest-potential-data-security-risk-according-to-centrify-poll/

### ### ###

O podjetju Centrify

Centrify je uveljavljeni ponudnik rešitev za upravljanje z digitalnimi identitetami, ki je bil ustanovljen že leta 2004. Njihova enotna rešitev povezuje identitete za storitve v strežniških oblakih, mobilna okolja kot je Android, ter podatkovne centre in običajne strežnike v njih v enotno upravljano rešitev. Programska oprema in v strežniškem oblaku temelječa storitev nam omogočata enkratno prijavljanje SSO (Single Sign On), upravljanje privilegiranih identitet, dodeljevanje pravic glede na uporabniške vloge, deljenje identitet, vodenje revizijskih sledi in druge IDM storitve za raznovrstna okolja. Med drugim na primer omogoča rabo MS Active Directory storitev izven okolja Windows, torej na primer na Android-u, v Linux-u, Mac OS ali iOS. Rešitev je prirejena za prijavljanje v več kot 450 sistemov in nad 2000 aplikacij.

Rešitve podjetja Centrify uporablja več kot 5000 organizacij po vsem svetu med drugim tudi polovica tistih iz seznama Fortune 50. Podjetje je v privatni lasti, za njim pa stoji skupina vodilnih investitorjev kot so Mayfield, Accel Partners, INVESCO Private Capital, Sigma West, Samsung, Index Ventures, Fortinet ter Docomo Capital. Sedež podjetja je v mestu Santa Clara v Kaliforniji, pisarne pa ima tudi v mestih Seattle, Hong Kong, London, Minhen, Brisbane ter Sao Paulo.

Več o podjetju najdete na spletnih straneh: http://www.centrify.com

Dodatne informacije:

Matic Knuplež, Product Manager

matic.knuplez@real-sec.com

REAL security d.o.o.

Žolgarjeva ulica 17

2000 Maribor

tel.: 02 234 74 74

http://www.real-sec.com

info@real-sec.com