O-STA

Uspešen zaključek poletne šole strojništva

Na Fakulteti za strojništvo Univerze v Ljubljani vsako leto organiziramo POLETNO ŠOLO STROJNIŠTVA, ki je namenjena osnovnošolcem od 8. do 9. razreda in srednješolcem od 1. do 3. letnika. Letos je poletna šola potekala od 22. do 25. avgusta 2017 na Fakulteti za strojništvo.

Izvajale so se naslednje 4 delavnice:
- Gradnja letala na daljinsko vodenje
- 3D tiskanje, 3D skeniranje in programiranje CNC obdelovalnih strojev
- HPC
- Izdelava in modeliranje prenosne vremenske postaje

Delavnice so potekale vsak dan od 9.00 do 17.00 ure. Udeleženci poletne šole so se veliko novega naučili: so snovali, izdelovali, programirali in na koncu preizkusili, če stvar res deluje. Pri vsem tem so se zabavali in spoznali nove prijatelje. Izdelke, ki so jih izdelali, so odnesli s seboj domov, da jih bodo lahko preizkusili tudi doma ter jih pokazali staršem in prijateljem.

Udeleženci, ki so nočevali v Ljubljani, in tisti, ki so se odločili za popoldanske aktivnosti, so vodeno spoznavali Ljubljano, obiskali Muzej iluzij, si ogledali film ter se preizkusili v vožnji s kartingom.

Poletna šola strojništva se je zaključila s prireditvijo, ki je potekala 25. 8. 2017 ob 13.00 v predavalnici V/8.

Udeležence je najprej pozdravil dekan Fakultete za strojništvo, prof. dr. Mitjan Kalin. Sledile so predstavitve vseh delavnic - udeleženci so sami nazorno predstavili aktivnosti na delavnicah ter pokazali izdelke. Ker pa se na Fakulteti za strojništvo ukvarjamo poleg pedagoškega dela tudi z bogatim znanstveno-raziskovalnim delom, je prodekan prof. dr. Tomaž Katrašnik na kratko predstavil dejavnosti fakultete.

Povsem na koncu so dekan in prodekana podelili vsem udeležencem potrdila o udeležbi na Poletni šoli strojništva, sledila pa je še skupna fotografija, ki bo lep spomin na zanimiv in ustvarjalen teden na Fakulteti za strojništvo.

Vsem udeležencem se zahvaljujemo za udeležbo na Poletni šoli strojništva ter upamo, da se vidimo naslednje leto oz. se čez nekaj let srečamo v predavalnici.