O-STA

IT storitve so ena izmed najpogosteje registriranih dejavnosti

V današnjem času smo priča izjemnemu napredku informacijske tehnologije (IT), ki močno vpliva na naš vsakdanjik. Zato ne preseneča, da so dejavnosti, vezane na IT storitve, ene izmed najpogosteje registriranih dejavnosti na VEM točki Data. Ustanovitev podjetja, ki nudi različne IT storitve, je torej lahko dobra poslovna priložnost. Katere pa so dejavnosti, ki spadajo med IT storitve?

IZOBRAŽEVANJE

Skupinsko svetovanje pred registracijo podjetja

O vseh podrobnostih ustanovitve podjetja se lahko brezplačno pozanimate na našem izobraževanju.

Več informacij

IT storitve niso regulirana dejavnost

IT storitve in povezane dejavnosti najdemo v različnih sklopih Standardne klasifikacije dejavnosti(SKD 2008). Iz te klasifikacije mora namreč bodoči podjetnik ob ustanovitvi podjetja izbrati dejavnosti, ki jih bo v svojem podjetju opravljal.

Registracija podjetja se lahko opravi na VEM točki Data povsem brezplačno in ob pomoči izkušenih referentov zelo enostavno. Referent bo za vas pripravil vse potrebne dokumente, prav tako pa vam bo pomagal pri izbiri dejavnosti iz SKD. Ponavadi namreč bodoči podjetniki niso povsem prepričani, katera dejavnost iz SKD bo ustrezala delu, ki ga bodo opravljali.

IT storitve ne sodijo med t. i. regulirane dejavnosti. To pomeni, da za njihovo opravljanje ne potrebujete dokazovati ustrezne izobrazbe oziroma delovnih izkušenj, niti se vam ni treba vpisati v kakšen poseben register.

Prijava na izobraževanje

V kolikor se odločite za registracijo samostojnega podjetja, nikar ne odlašajte. Na DATI smo vam vedno na voljo za vsa vprašanja na data@data.si ali na 01 600 1530. Svoj termin za registracijo podjetja pa si lahko rezervirate prek kontaktnega obrazca.

Računalniško programiranje in svetovanje o računalniških napravah in programih

IT storitve pogosto obsegajo naslednji dve dejavnosti:

  • Računalniško programiranje (62.010)
  • Svetovanje o računalniških napravah in programih (62.020)

Registracija podjetja je hitra, brezplačna in enostavna! Rezervirajte si svoj termin na 01 600 1530 ali nam pišite na data@data.si!

Bogdana Rejc, Data

Pod računalniško programiranje spada načrtovanje strukture in vsebine, pisanje, posodabljanje in popravljanje računalniških programov za operacijske sisteme, uporabniške rešitve, podatkovne baze, spletne strani, itd., kot tudi prilagajanje programske opreme za uporabo v operacijskih sistemih naročnikov.

Če pa bi vaše IT storitve vključevale tudi svetovanje glede računalniških naprav, programov in komunikacij, morate registrirati dejavnost Svetovanje o računalniških napravah in programih (62.020). Sem spada tudi usposabljanje uporabnikov s področja informacijske tehnologije.

IT storitve pa lahko obsegajo tudi naslednje dejavnosti:

  • Upravljanje računalniških naprav in sistemov (62.030): upravljanje in obratovanje naročnikovih računalniških sistemov in naprav za obdelavo podatkov ter s tem povezane storitve.
  • Druge z informacijsko tehnologijo in računalniškimi storitvami povezane dejavnosti (62.090): ponovna vzpostavitev delovanja računalniškega sistema, inštaliranje osebnih računalnikov in programske opreme.
  • Obdelava podatkov in s tem povezane dejavnosti (63.110): zagotavljanje informacijske infrastrukture za storitve omrežnega gostiteljstva, obdelave podatkov in s tem povezanih dejavnosti.
  • Obdelovanje spletnih portalov (63.120): obratovanje spletnih lokacij, ki uporabljajo iskalnik za vzpostavitev ter upravljanje obsežnih podatkovnih baz in vsebin na enostavno dostopen način; obratovanje drugih spletnih lokacij s funkcijo portalov, kot so lokacije medijev, ki občasno ažurirajo vsebino

Če imate vprašanja glede registracije ustreznih dejavnosti, se lahko udeležite tudi brezplačnega skupinskega svetovanje pred registracijo podjetja. Namenjeno je predvsem bodočim podjetnikom, saj vas na izobraževanju seznanimo s postopki pred, med in po ustanovitvi podjetja.

Prijava na izobraževanje

S čim se še pogosto ukvarjajo slovenski podjetniki, izveste v prispevku Največkrat registrirane dejavnosti pri d.o.o.. Če vas torej mika podjetništvo, a niste popolnoma prepričani, če je to prava odločitev za vas, vabljeni na seminar Prednosti in slabosti samozaposlitve. Na njem boste izvedeli, kaj konkretno vam lahko prinese odprtje lastnega podjetja.

Deli na FacebookuDeli na Twitterju

Kategorijepodjetniške novice ustanovitev d.o.o. ustanovitev podjetja ustanovitev s.p. zakonodaja zanimivosti

Oznakeskd skupinsko svetovanje pred registracijo podjetja ustanovitev podjetja vem točka

POVEZAVA: http://data.si/blog/2017/08/31/it-storitve/