O-STA

Je pisanje poslovnega načrta res zahtevno?

Poslovni načrt je podlaga za dobro poslovanje. Gre za dokument, ki ga podjetnik pripravi zato, da pregleda elemente svojega bodočega podjetja. To pomeni, da je priporočljivo, da ga izdela preden opravi postopek za ustanovitev podjetja. V poslovnem načrtu podjetnik namreč preveri ustreznost svoje podjetniške ideje, opredeli vizijo podjetja, njegovo poslanstvo in cilje ter podrobno opiše strategijo poslovanja. Poleg tega s poslovnim načrtom oceni prodajo in stroške ter tveganja, s katerimi se utegne na svoji poslovni poti soočiti. S tem se lahko izogne napakam, ki ga lahko drago stanejo. Mnogi so prepričani, da so poslovni načrt zmožni napisati le posebej za to področje usposobljeni strokovnjaki. Pa je pisanje poslovnega načrta res tako zahtevno?

IZOBRAŽEVANJE

Do enostavnega poslovnega načrta že v 4 urah

Napišite kakovosten poslovni načrt pod našim mentorstvom!

Več informacij

Za pisanje poslovnega načrta je vsekakor potrebno imeti znanje, zato podjetnik začetnik običajno potrebuje nasvet strokovnjakov s tega področja. Podjetniki namreč pogosto nimajo vseh finančnih, trženjskih in drugih znanj, ki so potrebna za pisanje poslovnega načrta. Po drugi strani pa podjetnik ne sme v celoti prepustiti priprave poslovnega načrta drugi osebi, četudi je le-ta strokovnjak. Podjetnik bi bil v tem primeru izključen iz procesa in tako ne bi mogel dodati pravega doprinosa k poslovnemu načrtu.

Prijava na delavnico

Pisanje poslovnega načrta ob pomoči strokovnjaka

Boljša rešitev torej je, da pisanje poslovnega načrta podjetnik opravi skupaj oziroma ob pomoči strokovnjaka. Preden podjetnik začne sam pripravljati osnutek poslovnega načrta, mora imeti dobro izdelano poslovno idejo. Kaj to pomeni, oziroma kako svojo podjetniško idejo pred ustanovitvijo podjetja preveriti, razlagamo na brezplačnem seminarju Zasluži denar s svojim hobijem ali idejo.

Prijava na izobraževanje

Ko je ideja izdelana, se pisanje poslovnega načrta lahko začne. Pri tem je pomembno, da podjetnik ve, kateri so temeljni elementi, ki jih mora vsebovati vsak poslovni načrt. Z njimi se lahko seznani na izobraževanju Kako pripraviti uspešen poslovni načrt?.

Na podlagi pridobljenega znanja podjetnik lahko sam pripravi osnutek poslovnega načrta. Dodela pa ga lahko ob pomoči strokovnjaka na posebni delavnici, ki jo izvajamo v podjetju Data. Na ta način je podjetnik vključen v proces priprave svojega poslovnega načrta, pridobi povratne informacije in nove ideje. Na delavnici mentor podjetnika vodi preko vseh korakov priprave, tako da ta domov odide z izdelanim poslovnim načrtom.

Prijava na delavnico

Pisanje poslovnega načrta - potrebujete pomoč? Če vam priprava poslovnega načrta predstavlja prevelik izziv, vam v oddelku za razvoj in razpise podjetja Data lahko primerno svetujemo. Pišite na data@data.si oziroma pokličite na 01 600 15 30!

Deli na FacebookuDeli na Twitterju

Kategorijeizobraževanja podjetniške novice podjetništvo ustanovitev d.o.o. ustanovitev podjetja ustanovitev s.p.

Oznakeavtorski članki pisanje poslovnega načrta poslovni načrt

POVEZAVA: http://data.si/blog/2017/09/05/je-pisanje-poslovnega-nacrta-res-zahtevno/