O-STA

Organizacija dogodkov za različne priložnosti

Organizacija dogodkov je lahko za mnoge prav tista dejavnost, ki bi jo želeli opravljati tudi, če jim zanjo ne bi plačali.

Če uživate, ko gre vse po planu ali ko načrtujete, kako boste priredili popolno večerjo, je morda organizacija dogodkov prava podjetniška priložnost za vas. A če želite z njo zaslužiti, morate najprej ustrezno urediti registracijo dejavnosti.

Za začetek morate odpreti podjetje - družbo z omejeno odgovornostjo ali registrirati samostojno dejavnosti. Pri tem vam bomo brezplačno pomagali na Vem točki podjetja Data.

Dejavnost: organizacija dogodkov

Če se boste lotili vsebinskih dogodkov, boste morali registrirati dejavnost 82.300 organiziranje razstav, sejmov, srečanj.

Gre predvsem za organizacijo sejmov, razstav, znanstvenih in gospodarskih srečanj, kongresov in konferenc. Sem sodi tudi organiziranje, promocija in vodenje prireditev ter zagotavljanje osebja in opremljanja prostorov v te namene.

IZOBRAŽEVANJE

Zasluži denar s svojim hobijem ali idejo

Visite ves dan na Pinterestu in shranjujete slike najlepših zabav? Obožujete organizacijo? Kaj če bi oboje združili v dober posel?

Več informacij

Če boste organizirali predvsem umetniške dogodke, boste morali registrirati dejavnost 90.010 umetniško uprizarjanje.

Sem sodi organizacija gledaliških, opernih in plesnih predstav, koncertov, lutkovnih predstav in drugih odrskih prireditev ter dejavnost gledaliških ali cirkuških skupin. Prav tako morajo to dejavnost registrirati samostojni umetniki (igralci, plesalci, glasbeniki), govorniki in predavatelji ter voditelji prireditev in didžeji.

Če bodo vaše naloge bolj v ozadju, pa se morebiti odločite za registracijo dejavnosti 90.020 spremljajoče dejavnosti za umetniško uprizarjanje. Sem sodijo pomožne dejavnosti za potrebe umetniških predstav. To so dejavnost režiserjev, producentov, vodij gledaliških skupin, scenaristov, postavljavcev kulis, odrskih delavcev, kostumografov, tehnikov za odrsko razsvetljavo.

Če boste organizirali zabave, razvedrilne prireditve, oddajali prostor za piknike, morate registrirati 93.299 druge nerazvrščene dejavnosti za prosti čas. Sem sodi še upravljanje rekreacijskih parkov, kopališč, plaž, termalnih rivier.

Dostopno prek: http://data.si/blog/2017/09/13/organizacija-dogodkov/