O-STA

Razstava EPILOG v Dvorcu Novo Celje: performans, delavnica, voden ogled

Zavod za kulturo, šport in turizem Žalec vabi na dogodka v okviru razstave EPILOG v Dvorcu Novo Celje, in sicer v petek, 22. septembra 2017:

ob 18.00:

Andreja Džakušič, Keiko Miyazaki: performans

Spuščanje / Release, / Tebanasu / 手放

Koncept performansa Spuščanje temelji na izkušnjah umetnic - žensk z željami, strastmi in pričakovanji. Umetnici izražata osnovno človekovo željo skozi elemente kot so svetloba, senca, tekočina, zračne in materialne substance, zvok in glas. Tema je tu metafora za naše nezavedno in strah in je nasprotje svetlobi, ki je prispodoba zavestnega uma v svoji enosti in harmoniji. Proces ustvarjanja in izvajanja performansa za umetnici predstavlja iskanje načina sproščanja ega, želj in pričakovanj, da bi dosegli enost in harmonijo. Zgodovina prostora, kjer se performans izvaja, je pomemben element za združitev osebnih zgodb s prostorom, polnim nabitim s spomini.

ob 18.30:

Spoznajte umetnico Milojko Drobne, avtorico instalacije "Ne dotakni se me". Skupaj s kiparko boste lahko ustvarjali glinene ZNAKE po meri vaše roke. Njeni drobni keramični predmeti / Znaki so namreč v času razstave sprožali zanimive odzive obiskovalcev: dotike, premeščanja po pepelu, stiske v dlaneh, celo prisvajanje ni bilo izključeno. Njene glinene Znake začutimo kot toplo energijo, ki sede v dlan in se razteza po telesu; kot dar čutnosti, ki ga skušamo ohraniti v kaosu drvečega časa. Zato si vzemite trenutek zase, vzemite kepo podarjene gline in ob pomoči kiparke izdelajte svojo izvotljeno formo Znaka - čisto za svojo dlan.

ob 19. 30:

Zaradi velikega zanimanja pripravljamo še en ogled razstave EPILOG s strokovnim vodstvom. Po razstavi vas bo kot spet popeljala kustosinja mag. Alenka Domjan.

Na vse dogodke je vstop prost.

Več: www.zkst-zalec.si