O-STA

SZJ Mestne občine Velenje - Tudi v Velenju dan brez avtomobila ob Evropskem tednu mobilnosti

Tudi v Velenju dan brez avtomobila ob Evropskem tednu mobilnosti

Velenje, 14. september 2017 - Velenje se tudi letos pridružuje tradicionalni evropski pobudi, ki lokalne skupnosti spodbuja k uvedbi in promociji trajnostnih mobilnih ukrepov - Evropskemu tednu mobilnosti, ki bo letos potekal med 16. in 22. septembrom pod sloganom Združimo moči, delimo si prevoz.

V Velenju bomo ob tej priložnosti pripravili številne aktivnosti.

Skupaj z Občino Šoštanj in Zavodom za turizem Šaleške doline pripravljamo v četrtek, 21. septembra, ob 16.30 kolesarsko druženje generacij in vabimo na vožnjo s kolesom iz Šoštanja v Velenje (zbirno mesto je Športno igrišče Tresimir v Šoštanju).

V petek, 22. septembra, bo tudi v Velenju dan brez avtomobila. Med 7. in 14. uro bo zaprta Rudarska cesta. Na njej si boste lahko ob 9.30 in 10.30 ogledali lutkovno predstavo Lutkovnega gledališče Velenje Medvedek in zlatolaska, Vrtec Velenje bo pripravil prometni in gibalni poligon, Športna zveza Velenje bo organizirala igranje nogometa in badmintona, udeležili se boste lahko duatlona, ki ga bo pripravil Triatlon klub Velenje. Organizirali bomo tudi delavnico na temo trajnostne mobilnosti Moja ulica, Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Mestne občine Velenje pa bo pripravil kolesarski poligon. Preizkusili boste lahko tudi simulator varne vožnje.

Ob 9. uri si bodo dogajanje ogledali predstavniki Službe za trajnostno mobilnost in prometno politiko z Ministrstva za infrastrukturo Republike Slovenije mag. Polona Demšar Mitrovič, Tadej Žaucer in Gregor Steklačič. Na voljo bodo za izjave.

Na prizorišču dogajanja bo na ogled tudi Lokalc, električni avtomobil in električni kombi, potekale bodo številne likovne delavnice. Obiskovalce bo ob 11. uri nagovoril župan Mestne občine Velenje Bojan Kontič. Z nami bodo tudi Pika Nogavička in starodobniki iz Šentjurja, ki bodo pripravili razstavo starih koles.

Ta dan bo pestro tudi pred Osnovno šolo Gorica, kjer bodo zaprli šolsko parkirišče in pripravili različne aktivnosti na temo trajnostne mobilnosti. Različne aktivnosti na to temo bodo cel teden potekale tudi na drugih osnovnih šolah.

Dijakom Šolskega centra Velenje bomo ob evropskem tednu mobilnosti omogočili udeležbo na nacionalni konferenci o trajnostni mobilnosti za mlade. Zaposlene v mestni hiši smo pozvali, naj se v petek, 22. septembra, v službo odpravijo peš ali s kolesom. Tudi večjim podjetjem v Velenju smo predlagali, da svoje zaposlene povabijo k takšnemu prihodu v službo.

Vabljeni na katerega od dogodkov, ki bo potekal v okviru Evropskega tedna mobilnosti!