O-STA

Sigenca - digitalno potrdilo za vse priložnosti

Sigenca, kvalificirano digitalno potrdilo, izdaja Overitelj digitalnih potrdil na Ministrstvu za javno upravo. Namenjena je tako fizičnim osebam kot poslovnim subjektom. Za kaj se uporablja?

IZOBRAŽEVANJE

Skupinsko svetovanje pred registracijo podjetja

Odpirate svoje podjetje ali se odločate za registracijo statusa samostojnega podjetnika? Na našem seminarju odgovorimo na vaša konkretna vprašanja o postopku, dejavnostih, dovoljenjih, ...

Več informacij

Sigenca - namen in uporaba

Sigenca se uporablja za dostop in izmenjavo podatkov z javno upravo, za upravljanje s podatki javne uprave, za storitve, kjer je zahtevana in predvsem za varno elektronsko komuniciranje med imetniki kvalificiranih digitalnih potrdil. Digitalno potrdilo je namenjeno varnemu in zakonitemu e-poslovanju.

Za fizične osebe je Sigenca brezplačna, pravne osebe oziroma subjekti pa morajo plačati letni najem, ki lahko - glede na vrsto, stane 9,37 (spletna Sigenca) ali 27,95 evra (posebna Sigenca) na leto. Uporaba digitalnega potrdila za strežnik pa stane 18,70 evra na leto. Plačati morate tudi regeneracijo posebnega digitalnega potrdila v enkratnem znesku - 29,45 evrov.

IZOBRAŽEVANJE

Prednosti in slabosti samozaposlitve

Kolebate med zaposlitvijo in samozaposlitvijo? Predstavimo vam konkretne izračune za različne opcije!

Več informacij

S spletnim kvalificiranim digitalnim potrdilom prejmete en par ključev, ki je namenjen šifriranju in dešifriranju, digitalnemu podpisovanju, avtentikaciji, izmenjavi podatkov z institucijami javne uprave, varnemu komuniciranju med imetniki potrdil ter za uporabo storitev, kjer je zahtevana Sigenca. Uporabno je pet let.

Pri posebnem kvalificiranem digitalnem potrdilom pa prejmete dva para ključev - en par za podpisovanje in overjanje podpisa ter en par ključev za šifriranje in dešifriranje. Ob zgoraj naštetem se lahko uporablja tudi za šifriranje datotek ter za uporabo Entrust-ready aplikacij in drugih specifičnih aplikacij. Uporabno je tri leta.

Navadno digitalno potrdilo lahko prejmejo tako fizične kot pravne osebe, medtem ko lahko posebno kvalificirano digitalno potrdilo prejmemo le poslovni subjekti.

Kaj pa če ga nimate?

Z digitalnim potrdilom Sigenca lahko nato brezplačno uporabljate vse storitve e-VEM in vstopate v sistem eDavki.

Za odprtje podjetja ali registracijo samostojne dejavnosti na Vem točki Data pa digitalnega potrdila ne potrebujete. Pri nas je odprtje d. o. o. ali s. p. hitro, enostavno in brezplačno. Pišite nam na data@data.si ali nas pokličite na 01 6001 530.

Dostopno prek: http://data.si/blog/2017/09/19/sigenca-digitalno-potrdilo-za-vse-priloznosti/