O-STA

SZJ Mestne občine Velenje - Jutri v Velenju dan brez avtomobila

Velenje, 21. september 2017 - V Velenju bomo v petek med 7. in 14. uro zaprli Rudarsko cesto in tako zaznamovali dan brez avtomobila ob Evropskemu tednu mobilnosti, ki letos poteka med 16. in 22. septembrom pod sloganom Združimo moči, delimo si prevoz.

Na Rudarski cesti bodo potekale različne aktivnosti. Na njej si boste lahko ob 9.30 in 10.30 ogledali lutkovno predstavo Lutkovnega gledališča Velenje Medvedek in zlatolaska, Vrtec Velenje bo pripravil prometni in gibalni poligon, Športna zveza Velenje bo organizirala igranje nogometa in badmintona, udeležili se boste lahko duatlona, ki ga bo pripravil Triatlon klub Velenje. Organizirali bomo tudi delavnico na temo trajnostne mobilnosti Moja ulica, Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Mestne občine Velenje pa bo pripravil kolesarski poligon. Preizkusili boste lahko tudi simulator varne vožnje.

Ob 11.15 bo goste nagovoril podžupan Mestne občine Velenje Peter Dermol. Nastopil bo tudi tolkalni ansambel Glasbene šole Fran Korun Koželjski Velenje Rhythm Factory.

Na prizorišču dogajanja bodo na ogled tudi Lokalc, električni avtomobil in električni kombi, potekale bodo številne likovne delavnice. Z nami bodo tudi Pika Nogavička in starodobniki iz Šentjurja, ki bodo pripravili razstavo starih koles.

Vabimo vas, da jutri tudi vi sodelujete pri dnevu brez avtomobila in se v službo odpravite peš ali s kolesom.