O-STA

Začenja se festival digitalne inovativnosti mladih − Open Week 2017

OpenLab v Kranju v sodelovanju z ljubljansko Fakulteto za elektrotehniko letos ponovno pripravlja festival digitalne inovativnosti mladih − Open Week 2017. Med 25. 9. in 29. 9. 2017 bodo tako mladim na voljo brezplačne delavnice, namenjene spoznavanju novih tehnologij in trendov. Festival v enem tednu zaokroža celoletno dogajanje in aktivnosti OpenLaba, hkrati pa predstavlja nove trende na gospodarskem in tehnološkem področju in spodbuja sodelovanje mladih s podjetji v lokalnem okolju.

Program festivala

Na Koroški cesti 19 v Kranju, na sedežu OpenLaba, bo mladim na petdnevnem festivalu vsak popoldan na voljo novo zanimivo predavanje ali delavnica. V ponedeljek bodo tako začeli s spoznavanjem osnov interneta stvari in elektronike, prav tako pa se bodo lotili programiranja ter Arduino platformo povezali s senzorji pametnega doma. Torek bo namenjen popularnemu 3D video mappingu, s katerim lahko oživiš in animiraš celoten prostor. Sreda bo dan za ustvarjanje svoje spletne strani na platformi Wordpress, v četrtek pa bodo spoznali kriptovalute in se naučili, kako se spremlja njihova vrednost. Udeležence vsak dan čaka pizza, v petek pa tudi tradicionalna omrežna zabava.

Predstavitev dosežkov mladih ekip

V četrtek, 28. septembra, ob 15. uri bodo v OpenLabu predstavili dosežke mladih ekip in udeležencev letošnjega festivala. Zbrane bosta pozdravila župan Mestne občine Kranj Boštjan Trilar in dekan Fakultete za elektrotehniko Univerze v Ljubljani prof. dr. Gregor Dolinar. V družbi uglednih gostov in mladih ustvarjalcev bodo v neformalnem delu dogodka poklepetali še o sodobnih trendih ustvarjalnosti in spodbujanja talentov.

Kaj je OpenLab?

OpenLab v Kranju je projekt ljubljanske Fakultete za elektrotehniko in Mestne občine Kranj, ki ga podpirajo visokotehnološka podjetja. S projektom se mladim v gorenjski regiji nudi ustvarjalno okolje ter spodbuja tvorjenje interdisciplinarnih znanj in kreativnih, sposobnih kadrov za globalno uspešna podjetja. V sodobno opremljenih odprtih prostorih lahko mladi svoj prosti čas izkoristijo za udejstvovanje na inovativnih projektih.