O-STA

Flavtist Matej Grahek odpira sezono Oranžnega abonmaja Slovenske filharmonije!

Spoštovani abonenti Oranžnega abonmaja in drugi ljubitelji Slovenske filharmonije!

Vljudno vabljeni na
prvi koncert Oranžnega abonmaja Slovenske filharmonije v novi sezoni.
Koncerta bosta 28. in 29. septembra 2017 ob 19.30 v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma.

Orkester Slovenske filharmonije
Jader Bignamini
, dirigent
Matej Grahek, flavta
koncertni mojster Miran Kolbl

spored:
Georges Bizet: Arležanka, suita št. 2
André Jolivet: Koncert za flavto in godala
Igor Stravinski:
Scherzo fantastique, op. 3
Ognjeni ptič, baletna suita

Italijanski klarinetist in dirigent Jader Bignamini je rezidenčni dirigent Simfoničnega orkestra Verdi. Enako kot v standardnem simfoničnem repertoarju je domač tudi v operi. V milanski Scali je debitiral leta 2015. Z Orkestrom Slovenske filharmonije je nastopil 8. novembra 2015 v Gradcu na gala koncertu s sopranistko Ano Netrebko in tenoristom Yusifom Eyvazovom.

Flavtista Mateja Grahka poznamo kot izvrstnega solista in komornega glasbenika, ki poleg klasične glasbe pogosto zahaja tudi v jazz. Je flavtist solist Orkestra Slovenske filharmonije ter predavatelj na ljubljanski Akademiji za glasbo in Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana.

Francosko obarvan spored sega od priljubljene Bizetove Arležanke, scenske glasbe za istoimensko Daudetovo igro, zbrane v dveh koncertnih suitah, prek Koncerta za flavto enega izmed francoskih 'klasikov' 20. stoletja, Joliveta, do še ene koncertne suite, Ognjenega ptiča Stravinskega - Rusa, ki je del življenja preživel v Franciji. Ravno zahvaljujoč sodelovanju z Djagilevom in njegovimv Parizu delujočim Ruskim baletom je Stravinski dosegel mednarodni uspeh v Evropi in Ameriki.

Prisrčno vabljeni!

Slovenska filharmonija, Kongresni trg 10, 1000 Ljubljana, T +386 1 24 10 800 www.filharmonija.si, info@filharmonija.si

Vstopnice: Modri in Oranžni abonma, Cankarjev dom, Informacijsko središče in prodaja vstopnic: T +386 1 24 17 299/300, F +386 1 24 17 322, E vstopnice@cd-cc.si, tickets@cd-cc.si, www.cd-cc.si