O-STA

Sladke miške in istrske sestavine

Vam ob misli na hladne jesenske dni zapaše sveže pečen domač štrudelj z mladimi jabolki in kančkom cimeta? Morda to preveč diši po zimi. Vaše brbončice bolj zaigrajo ob misli na polnozrnate istrske fritule z domačo marmelado? Takrat se v naše misli prikrade pustovanje. Če vam tudi to ni všeč, je kot nalašč za tople in sončne jesenske dni ob morju vaniljeva krema s solnim cvetom, olivnim oljem in drobljencem arašidov.

Prav za vse okuse so na eni od 150 stojnic Sladke Istre poskrbeli kulinarični mojstri Café Centrala Hotelov LifeClass Portorož. Prireditev upravičeno slovi kot največji festival sladic in sladkih izdelkov v naši državi. V dveh dneh se je s sladicami z vseh koncev Slovenije, Italije, Hrvaške, Indonezije, Šrilanke in Slovaške posladkalo kar 25 tisoč ljubiteljev sladkega. Slaščičarji LifeClass Portorož pa so za vas pripravili tudi refoškov likerček, če je komu še manjkal kakšen sladkorček po odličnih slaščicah.