O-STA

Dnevi in noč strojništva v Tehniškem muzeju Slovenije

DNEVI STROJNIŠTVA - Fakulteta za strojništvo Univerze v Ljubljani organizira Dneve strojništva v Tehniškem muzeju Slovenije v Bistri pri Vrhniki od 26. do 29. septembra 2017 od 9. do 13. ure in v nedeljo 1. oktobra 2017 od 11. do 18. ure.

S to prireditvijo želimo učencem, dijakom ter zainteresiranim posameznikom približati možnosti in priložnosti za udejstvovanje pri ustvarjalnem in inovativnem premagovanju izzivov prihodnosti ter jim ponuditi vpogled v privlačen svet inženirskega ustvarjanja. V okviru Dnevov strojništva bomo predstavili izjemne projekte, ki so nastali kot plod dela študentov ter raziskovalcev Fakultete za strojništvo UL. Spoznali boste številne zanimivosti o laserskem merjenju in samodejnem izdelovanju zahtevnih tridimenzionalnih oblik, mobilnih robotih, brezpilotnih letalih, avtomatski diagnostiki, programiranju hidravličnih komponent, simulaciji varjenja, laserskem označevanju in mnogih drugih tehnologijah. Strojništvo je izziv, ki ponuja veliko možnosti za udejstvovanje in priložnosti za izdelavo kreativnih rešitev. Vabimo vas, da se na Dnevih strojništva v to tudi sami prepričate!

Prireditev si lahko ogledate z nakupom muzejske vstopnice.
Več informacij o dogodku in predstavitvah na TMS.

NOČ STROJNIŠTVA - Fakulteta za strojništvo Univerze v Ljubljani se bo letos pridružila vseevropski prireditvi Noč raziskovalcev. V sodelovanju s Tehniškim muzejem Slovenije bomo priredili dogodek Noč strojništva, ki bo 29. septembra 2017 od 17. do 21. ure v Bistri pri Vrhniki. Dogodek je za obiskovalce brezplačen.

S prireditvijo želimo širši javnosti ponuditi vpogled v svet inženirstva. Fakulteta za strojništvo bo poleg ostalih predstavitev, ki bodo na ogled v okviru Dnevov strojništva, na ogled postavila formulo, ki so jo študenti zasnovali in izdelali v projektu Formula Student ter z njo na tekmovanju na Madžarskem dosegli najboljši rezultat v pospeševanju v kategoriji motorjev z notranjim zgorevanjem.

Tehniški muzej Slovenije bo v okviru dogodka ponudil brezplačen ogled občasne razstave Z Elanom do zvezd, Elan in njegovi predhodniki, ki prikazuje pestro zgodovino družbe Elan in njeno izredno raznoliko proizvodno dejavnost, ter stalne razstave Naš dragi avto, ki obsega več kot 100-letno zgodovino avtomobilizma na Slovenskem.

Veselimo se vašega obiska.