O-STA

Športne dejavnosti: Kako lahko postanejo vir dodatnega zaslužka?

V tem tednu na pobudo Evropske komisije obeležujemo Evropski teden športa, ki ljudi po vsej Evropi spodbuja k telesni dejavnosti. Kako pomembne so športne dejavnosti za zdravje in dobro počutje se zavedamo vsi, čeprav na telesno aktivnost marsikdaj pozabimo.

Kljub temu so različne vodene vadbe, fitnes centri, tekaške prireditve in drugi športno-rekreacijski dogodki dobro obiskani. Vse več je povpraševanja tudi po osebnih trenerjih, gorskih vodnikih in svetovalcih za zdravo prehrano.

IZOBRAŽEVANJE

Zasluži denar s svojim hobijem ali idejo

Bi izvajali športne dejavnosti? Preverite vašo poslovno idejo na našem brezplačnem izobraževanju!

Več informacij

Če ste ljubitelji športa in narave ter imate obenem še občutek in veselje za delo z ljudmi, lahko z izvajanjem športne dejavnosti tudi (dodatno) zaslužite. Preden boste lahko začeli z izvajanjem izbrane športne aktivnosti, morate svojo idejo dobro razdelati. Pri tem vam na brezplačnemizobraževanju Zasluži denar s svojim hobijem ali idejo lahko pomagajo tudi strokovnjaki podjetja Data.

Prijava na izobraževanje

Športne dejavnosti so pogosto registrirane

Naslednji korak pa je ustanovitev podjetja. Katero pravno obliko podjetja je smiselno izbrati za izvajanje določene športne dejavnosti, se lahko posvetujete z našimi računovodskimi in davčnimi svetovalci. Koristne informacije glede s. p.-ja in d. o. o.-ja pa delimo tudi na Skupinskem svetovanju pred registracijo podjetja.

Preden ustanovite podjetje vam vsekakor priporočamo, da se posvetujete tudi s svojim bodočim računovodjem. Ta vam bo svetoval, kako je v vašem konkretnem primeru najbolj smiselno ugotavljati davčno osnovo in kako voditi knjige.

Podjetje enostavno in brezplačno lahko ustanovitev na VEM točki Data. Pri tem boste morali iz Standardne klasifikacije dejavnosti (SKD 2008) izbrati ustrezne dejavnosti, ki jih boste izvajali.

Če vas zanima osebno trenerstvo, izvajanje vodenih vadb, gorsko vodništvo ali nutricionistika, vabljeni k branju prispevkov, v katerih pojasnjujemo, kako se lotiti omenjenih dejavnosti.

Prijava na izobraževanje

Deli na FacebookuDeli na Twitterju

Kategorijepodjetniške novice podjetništvo ustanovitev d.o.o. ustanovitev podjetja ustanovitev s.p. zakonodaja zanimivosti

Oznakeavtorski članki evropski teden športa osebni trener registracija dejavnosti športne dejavnosti točka vem ustanovitev podjetja vodene vadbe

POVEZAVA: http://data.si/blog/2017/09/27/sportne-dejavnosti/