O-STA

SZJ Mestne občine Velenje - Mestna občina Velenje na sejmu EXPO REAL v Münchnu

Velenje, 9. oktober 2017 - Mestna občina Velenje se je pretekli teden s projektom "Poslovna cona Stara vas" predstavila na sejmu EXPO REAL 2017 v Münchnu. V treh dneh se je pod okriljem javne agencije SPIRIT Slovenija predstavilo sedem slovenskih investicijskih projektov.

Javna agencija Republike Slovenije za spodbujanje podjetništva, internacionalizacije, tujih investicij in tehnologije SPIRIT Slovenija je konec maja objavila javno povabilo za nabor in izbor tržno zanimivih investicijskih projektov za skupno sejemsko predstavitev. Tako so se na slovenskem razstavnem prostoru predstavili naslednji tržno najbolj zanimivi slovenski projekti, in sicer: Airport Business Park Ljubljana (Raifeisen Leasing, d. o. o.), Edison Center zelene mobilnosti (HDR naložbe, d. o. o.), Logistično poslovno proizvodni center Ormož (ABC nepremičnine, d. o. o.), Maks (Talos, d. o. o.), Vila Balerina (Replika, d. o. o.), Poslovna cona Stara vas (Mestna občina Velenje) in Poslovna cona Želodnik (DUTB, d. d.).

SPIRIT Slovenija pod svojo tržno znamko InvestSlovenia že vrsto let aktivno sodeluje na izbranih investicijsko-nepremičninskih sejmih v tujini, saj na ta način izvaja aktivno promocijo slovenskega investicijskega okolja tudi preko predstavitev zanimivih investicijskih projektov na specializiranih sejmih v tujini.

Investicijsko nepremičninski sejem EXPO REAL v Münchnu poteka že od leta 1998 ter velja za največji in najodmevnejši investicijsko-nepremičninski sejem na območju Evropske unije.

Razširjeno Poslovno cono Stara vas, ki meri 23.000 m2, od tega komunalno-cestna infrastruktura predstavlja 13.283 m2, urejeno zemljišče, primerno za umestitev novih objektov, namenjenih malim in srednjim podjetjem, pa 9.476 m2, smo danes tudi uradno odprli.

Vrednost investicije za izgradnjo je znašala cca 2.100.000 evrov (DDV ni zajet), sofinanciranje s strani EU je znašalo 979.564 evrov.

V okviru obiska sejma se je velenjska delegacija udeležila tudi dogodka "Iconic Design Awards" v prostorih družbe BMW, na katerem so projektantski hiši Enota, d. o. o., ki je idejno zasnovala prenovljeno promenado, podelili nagrado "Best of Best". Strokovna komisija je v obrazložitvi zapisala: "Velenjska promenada je izvrsten projekt. Lep primer uspešne krajinske arhitekture s sodobnim urbanim značajem".