O-STA

Pasji hotel lahko ljubiteljem živali prinese dober zaslužek

Psi potrebujejo veliko gibanja, lastniki pa jim ga kdaj ne utegnejo zagotoviti. Zato bi z veseljem najeli nekoga, ki bi priskočil na pomoč in njihovega kosmatinca odpeljal na kak daljši sprehod. Sprehajanje psov je torej lahko odlična podjetniška ideja, ki jo lahko dopolnite s še zanimivejšo storitvijo - nudite lahko pasji hotel. Kako morate ustrezno registrirati dejavnost?

IZOBRAŽEVANJE

Zasluži denar s svojim hobijem ali idejo

Pasji hotel in sprehajanje psov sta lahko dobra ideja za dodaten zaslužek. Na kaj morate še pomisliti, preden vstopite v podjetništvo?

Več informacij

Registracija podjetja oziroma dejavnosti sprehajanja psov je na VEM točki Data brezplačna. Postopek ni zapleten, natančno vam ga predstavimo na skupinskem svetovanju pred registracijo podjetja.

Prijava na izobraževanje

Pasji hotel pride v poštev za lastnike psov, ki odidejo na daljše počitnice oziroma bodo dlje časa odsotni, psa pa s seboj zaradi takšnih ali drugačnih razlogov ne morejo vzeti. Nekateri hoteli oziroma penzioni poleg bivanja, prehrane in ustrezne aktivnosti nudijo tudi stalen 24-urni nadzor nad kosmatinci. Običajna praksa pa je, da pasji hoteli, poleg nastanitve za daljši čas, nudijo tudi dnevno varstvo psov. Če bi vaš pasji hotel nudil tudi veterinarske storitve, si lahko vse o pogojih, ki jih ta dejavnost zahteva, preberete v prispevku Veterinarska dejavnost: kaj morate vedeti. Kaj bi omogočal vaš pasji hotel, je seveda vaša odločitev. Pomembno pa je, da svojo idejo zanj dobro premislite, še preden ustanovite podjetje.

Registracija s. p. je hitra, brezplačna in enostavna! Rezervirajte si svoj termin na 01 600 1530 ali nam pišite na data@data.si!

Bogdana Rejc, Data

V kolikor nameravati ponujati storitev v obliki varstva domačih živali, njihove oskrbe in nege oziroma če bi radi imeli pasji hotel, morate ob ustanovitvi podjetja registrirati dejavnost, ki se po Standardni klasifikaciji dejavnosti (SKD 2008) opredeljuje pod Druge storitvene dejavnosti, drugje nerazvrščene. Šifra dejavnosti je 96.090. Veste, zakaj je izbira podjetniški dejavnosti sploh potrebna?

Pasji hotel mora imeti usposobljenega oskrbnika

Če boste nudili le sprehajanje psov, razen ustrezne registracije dejavnosti ni dodatnih zahtev. Te s seboj prinese pasji hotel oziroma Pravilnik o zaščiti hišnih živali. Ta v svojem 15. členu določa, da mora imeti pravna ali fizična oseba, ki opravlja dejavnost oskrbe v hotelih za živali, takšno število oskrbnikov živali, da je vsak dan zagotovljena nemotena oskrba živali.

Oskrbnik mora imeti veljavno potrdilo o opravljenem usposabljanju o prehrani, negi, vedenju in zdravstvenem varstvu hišnih živali. Potrdilo načeloma velja za pet let, vse informacije pa so na voljo pri Veterinarski upravi Republike Slovenije (VURS). Poleg tega pa mora pasji hotel nuditi prostore za živali, ki ustrezajo predpisom omenjenega pravilnika (17. člen).

Pasji hotel in sprehajanje psov ni za vsakogar

Kljub temu, da sprehajalec psov lahko razmeroma dobro zasluži - cene ure sprehoda se gibljejo med 5 in 10 evri, dodatno se lahko zaračuna tudi prevzem psa na lastnikov domu - delo s hišnimi ljubljenčki ni za vsakogar.

Skratka, če ne boste v izbranem delu zares uživali, boste težko pri njem uspešni. Zato vam, preden izberete podjetniško dejavnost, priporočamo obisk brezplačnega izobraževanja Zasluži denar s svojim hobijem ali idejo. Na njem vam bodo podjetniški strokovnjaki s svojimi nasveti pomagali izoblikovati vašo podjetniško idejo, da vam bo ta lažje prinesla želen zaslužek.

Prijava na izobraževanje

Sicer pa ne pozabite - registracija s.p. je na VEM točki Data zelo enostavna. Naši referenti vam bodo pri registraciji pomagali in svetovali, zato si svoj termin čimprej rezervirajte na 01 600 1530 ali pa nam pošljete elektronsko pošto na data@data.si.

Deli na FacebookuDeli na Twitterju

Kategorijeizobraževanja podjetniške novice podjetništvo ustanovitev d.o.o. ustanovitev podjetja ustanovitev s.p. zakonodaja zanimivosti

Oznakeavtorski članki pasji hotel registracija podjetja ustanovitev podjetja ustanovitev s.p. vem točka

POVEZAVA: http://data.si/blog/2017/10/07/pasji-hotel/