O-STA

Slovenci imamo radi medžimurski raj

Medtem ko je za Slovence hrvaška obala že od nekdaj zelo priljubljena počitniška destinacija, pa se vedno več dopustnikov odloča tudi za obisk Medžimurja. Pokrajina, ki je sicer najbližje Prekmurcem in Štajercem, a hitro dostopna tudi preostali Sloveniji, je namreč v zadnjem letu doživela porast obiskovalcev iz Slovenije. Slovenci se namreč vse pogosteje odpravljamo v LifeClass Terme Sveti Martin, ki svojim gostom ponujajo odlično izhodiščno točko za raziskovanje medžimurske pokrajine.

Porast obiskovalcev iz Slovenije za 20%

V agenciji Sonček opažajo v zadnjem letu kar 20% povečanje obiska. Kot eno izmed prednosti term omenijo bližino Sloveniji ter bogato infrastrukturo, zelo dobro urejeni bazeni pa ponujajo atrakcije za vse letne čase, kar velikokrat med počitnicami privablja predvsem družine. Terme pa niso zanimive samo za dopustnike, temveč so pogosto vpletene tudi v velike poslovne in športne projekte. Ker medžimurske terme hrano dobavljajo direktno od okoliških kmetov, je gostom zagotovljen svež in zdrav jedilnik.

Kolesarska idila

Hrvaška turistična skupnost opaža, da je porast obiska LifeClass Term Sveti Martin predvsem v mesecih pred in po sezoni, ko pokrajina ponuja idealne pogoje za različne športne aktivnosti. Medžimurje je namreč znano ne samo po svoji bogati kulturni dediščini, temveč predvsem kot ena izmed najbolj privlačnih hrvaških pokrajin za kolesarjenje. Tisti, ki svoj prosti čas radi preživljajo na kolesu, lahko raziskujejo čudovito medžimursko pokrajino s številnimi naravnimi danostmi. Prav zaradi tega je med slovenskimi gosti možno zaslediti predvsem veliko profesionalnih kolesarjev. Medžimurske terme so že obiskali Primož Roglič, Tanja Žakelj, Gregor Gazvoda, Kristjan Koren, Luka Pibernik, Primož Ravnik, Marko Baloh in Tomaž Humar. Sproščanje v bazenih pa so si v preteklosti privoščili tudi znani Slovenci. Med drugim smo lahko v hrvaškem cvetličnem vrtu srečali Martina Strela, Filipa Flisarja in pevca ter plesalca Sebastiana.