O-STA

Velenju priznanje Planetu Zemlja prijazna občina

Velenje, 13. oktober 2017 - Včeraj je Društvo Planet Zemlja na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani podelilo nazive Planetu Zemlja prijazna občina.

V kategoriji mestnih občin je naziv prejela Mestna občina Ljubljana, ki je le za las prehitela Mestno občino Velenje. Poleg nazivov, so podelili tudi priznanja občinam, ki so za zmagovalnimi zaostajale za zgolj nekaj odstotkov. V kategoriji mestnih občin je priznanje prejela Mestna občina Velenje, in sicer za odgovorno prizadevanje na področju varovanja naravnih danosti, ustvarjanje boljše kvalitete bivanja občank in občanov ter dobro informiranje o pravilnem odnosu do okolja za te in prihodnje generacije.

Društvo Planet Zemlja je v obrazložitvi zapisalo: "Mestna občina Velenje se tradicionalno med mestnimi občinami za naziv Planetu Zemlja prijazna občina spoprime s prestolnico. Za letošnjo tekmo, ki je bila prvič indeksirana tudi glede na višino proračuna, bi lahko rekli, da je šla v fotofiniš. Razlika med obema sodelujočima občinama je manj kot 1% in v društvu obžalujemo, da v takih primerih nismo predvideli možnosti delitve prvega mesta in naziva. Na enajstih področjih je dosegla vrhunske rezultate, šibkejše področje kjer ostaja prostor za napredek in je verjetno letos odneslo tudi naziv pa je skrb za gozdove."

Mestna občina Velenje je na natečaju sodelovala že šestič.

Priznanje pošiljamo v priponki.

Prijazen pozdrav,

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje

Mestna občina Velenje

Kabinet župana


Mag. Maša Kočevar

Služba za odnose z javnostmi

T: 03/8961 546

www.velenje.si


priznanje Planetu Zemlja prijazna občina.png