O-STA

Oblikovanje sveta, kot ga poznamo danes, v zadnji sezoni serije "Halt and catch fire"

Na male zaslone se vrača četrta in zadnja sezona AMC-jeve zgodovinske serije "Halt and catch fire", ki si jo bo od 23. oktobra možno ogledati vsak ponedeljek ob 22. uri. V sezoni z 10 deli, ki se bo pričela z dvourno premiero, bomo priča ne samo osebnemu in profesionalnemu razvoju naših junakov po selitvi v Sillicon Valley, temveč tudi nastanku sodobnega sveta, kot ga poznamo danes.

Že od svojih začetkov je AMC-jeva serija "Halt and catch fire" pritegnila številne zveste gledalce in hkrati navdušila kritike s pomočjo zvestega prikaza tega zgodovinskega obdobja. Ustvarjalci so za male zaslone ustvarili zgodbe, ki so ponudile vpogled v svet računalniškega in tehnološkega razvoja zadnjih desetletij 20. stoletja, hkrati pa oblikovali prepričljivo dramsko serijo z zanimivimi in zapletenimi karakterji.

V tretji sezoni smo bili priča selitvi podjetja Mutiny iz Teksasa v Sillicon Valley, kjer so bili junaki soočeni z veliko hitrejšim tempom ter tekmovalno naravo dela, kot so ju bili navajeni. Medtem ko so se soočali s številnimi osebnimi ter poslovnimi izzivi, pa se je na obzorju pokazala ideja, ki je za vedno spremenila svet ter način komunikacije v njem. Ob zaključku tretje sezone so namreč Joe, Gordon in Cameron že načrtovali začetni korak pri razvoju prvega spletnega brskalnika.

Četrta sezona časovno preskoči med letoma 1990 in 1993 ter nas popelje v novo poglavje zgodovine, ki ga zaznamuje pojav svetovnega spleta. V najpomembnejši in vsebinsko najmočnejši sezoni serije so njeni junaki postavljeni pred številne nove preizkušnje. Ne samo na poslovnem področju, kjer se ukvarjajo z razvijanjem koncepta spletnega brskalnika ter s tveganim kapitalom, temveč tudi pri osebnostnem razvoju - izkazalo se bo, kdo je prijatelj in kdo sovražnik, vsak izmed njih pa bo skušal najti to, kar išče.

Serijo "Halt and catch fire", ki jo je možno na malih zaslonih videti že od leta 2013 naprej, sta ustvarila Christopher Cantwell in Christoper C. Rogers. V igralskih vlogah v seriji nastopajo Lee Pace kot Joe MacMillan, Scoot McNairy kot Gordon Clark in Mackenzie Davis kot Cameron Howe, prav tako pa se v vlogi Donne Clark izkaže Kerry Bishé, medtem ko Toby Huss nastopa v vlogi Johna Boswortha in Aleksa Palladino kot Sara Wheeler.