O-STA

Synology je predstavil DiskStation DS418j

Zmogljiv vstopni model strežnikov NAS za varnostno kopiranje podatkov in prenos večpredstavnostnih vsebin

Ljubljana, 17. oktober 2017 - Synology je predstavil novi DiskStation DS418j, cenovno ugoden strežnik NAS s štirimi režami za diske, ki je namenjen domačim uporabnikom za učinkovito upravljanje, zaščito in deljenje podatkov.

DS418j poganja povsem novi 64-bitni dvojedrni procesor z izjemno zmogljivostjo prenosa kodiranih datotek s hitrostjo več kot 112 MB/sek pri branju in 87 MB/sek pri zapisovanju podatkov, v RAID 5 konfiguraciji v okolju Windows. Opremljen je 1GB DDR4 spominom, kar je dvakrat več kot pri njegovem predhodniku. S podporo za več kot 40 TB skupne kapacitete hrambenega prostora in preprostim upravljanjem, DS418j ponuja prilagodljive možnosti za upravljanje hrambe podatkov.

" Fotografije, videi in druge oblike digialnih datotek v digitalni dobi nastajajo hitreje kot kdajkoli. Za domače uporabnike je zasebna rešitev, ki zmore kakovostno zadovoljiti potrebe po hrambenem prostoru in varnem načinu deljenja datotek, ključnega pomena," je izjavil Michael Wang, produktni vodja pri Synology® Inc. "S kombinacijo strojnih inovacij in bogate ponudbe aplikacij, DS418j omogoča uporabnikom izkoristiti sinhronizacijo datotek v oblačnih storitvah in prenos večpredstavnostnih vsebin za konkurenčno ceno."

Pri zasnovi so razvijalci stremeli tako k čim boljši energijski učinkovitosti kot uporabniški izkušnji, zato je DS418j opremljen s prilagodljivimi LED indikatorji, ki omogočajo natančen, 4-stopenjski nadzor in načrtovanje svetilnosti. Poleg tega, naprava porabi 21,22 Vata v polnem delovanju in le 8,97 Vata med hibernacijo diskov.

DS418j poganja DiskStation Manager (DSM), eden od najnaprednejših in inovativnih operacijskih sistemov za strežnike NAS, ki ponuja širok nabor aplikacij - od rešitev za varnostno kopiranje do večpredstavnosti za domače uporabnike. Synology je za DSM prejel številna medijska priznanja, vključno z izborom Readers' Choice revije PC Mag, ki ga prejema že sedmo leto zapored.

Za več informacij obiščite https://www.synology.com/products/DS418j.

###

O podjetju Synology Inc.

Synology učinkovito izrablja prednosti, ki jih ponuja razvoj sodobnih tehnologij, s čimer podjetjem in domačim uporabnikom omogoča zanesljiv in dostopen način za centralizacijo hrambe podatkov, poenostavljenega varnostnega kopiranja podatkov, pošiljanja in sinhronizacije datotek preko različnih platform in nemotenega dostopa do podatkov. Cilj podjetja Synology je zagotavljanje izdelkov z naprednimi lastnostmi in najboljšimi storitvami za uporabnike v svojem razredu.

O podjetju Xenon forte d.o.o.

Podjetje Xenon forte sodeluje s Kyocero že od leta 1989, status nacionalnega distributerja je pridobilo leta 1997, julija 2002 pa postalo njen direktni partner. Skupaj s podjetji Xenon forte - Zagreb d. o. o., Xenon forte Sarajevo d. o. o. in Xenon forte Montenegro d. o. o. skrbi za marketing, tehnično podporo in distribucijo izdelkov Kyocera Document Solutions v Sloveniji, na Hrvaškem, v Bosni in Hercegovini ter Črni gori. Osnovna dejavnost podjetja je informacijski inženiring, kar zagotavlja odlično osnovo za razvoj uporabniških storitev, tehnično podporo in razvoj aplikacij za podjetje Kyocera.

Več informacij:

Xenon forte, d. o. o.

Ciril Kraševec, direktor

Leskoškova 11, 1000 Ljubljana

Tel.: (01) 5484 800

Faks: (01) 5484 819

E-pošta: ciril@xenon-forte.si

Spletna stran: www.xenon-forte.si