O-STA

V Lipico prihaja Tetka jesen s privlačnim programom za otroke in družine

V soboto, 21. oktobra, v najlepšem času jeseni, ko nas razvajajo topli sončni žarki in se narava odene v čudovite barve, bo Kobilarno Lipica obiskala Tetka jesen. Na posestvu z več kot 300 belimi lipicanci bo družine z otroki povabila na jesenski pohod, druženje ob izdelavi strašila in mnogo drugih prijetnih jesenskih dogodivščin.

Dogajanje se bo začelo ob 10. uri, ob 11. uri bosta sledila predstava z lipicanci in prihod Tetke jeseni s kočijo. Jesenski pohod se bo začel ob 11.45, najmlajše obiskovalce bo popeljal med pašniki in po najlepših lipiških drevoredih s spoznavanjem in nabiranjem jesenskih plodov, kot so želodi, storži, orehi in ježice, pa tudi sadeži bolj redkih in eksotičnih vrst dreves, kot je maklura. Z nabranimi plodovi jesenske narave bodo ob 12.30 pri otroškem igrišču s Tetko jesenjo postavili strašilo iz sena in slame, nato pa se bo pričela zabava z glasbeno skupino Čuki.

Obiskovalci se bodo lahko podali tudi na vodene in samostojne oglede kobilarne, medtem ko bo otroke pritegnilo jahanje in spoznavanje ponijev ter kreativne delavnice. Ljubitelji kraških zelišč in plodov bodo lahko opazovali pripravo čaja izpod rok spretne zeliščarke, za slastno doživetje Krasa bodo poskrbele degustacije pršuta in kraških vin ter druge jesenske dobrote. Tudi kostanj ne bo manjkal.

Obeta se sončna sobota v Lipici, popestrena z bogatim in privlačnim programom. Zabava s skupino Čuki bo potekala v lipiškem parku, do katerega je dostop mogoč brez plačila vstopnine za ogled Kobilarne.