O-STA

Naslov podjetja: Kaj storiti, če dejavnost opravljate na drugi lokaciji?

Ko se posameznik odloči za odprtje s. p., določi tudi naslov podjetja. Navadno gre za naslov, kamor želi prejemati pošto in kjer posluje. Kaj pa se zgodi v primeru, ko podjetnik svoje dejavnosti ne opravlja na tem prijavljenem naslovu, ampak na drugem naslovu? Mora to prijaviti?

IZOBRAŽEVANJE

Skupinsko svetovanje pred registracijo podjetja

Vse informacije o ustanovitvi podjetja dobite na brezplačnem skupinskem svetovanju.

Več informacij

Poslovni naslov podjetja

Ob ustanovitvi podjetja je potrebno določiti sedež in poslovni naslov podjetja. Sedež podjetja je kraj, poslovni naslov sta ulica in hišna številka.

Za sedež podjetja se lahko določi kraj:

  • v katerem boste opravljali dejavnost ali
  • kjer boste v glavnem vodili posle podjetja ali
  • kjer deluje poslovodstvo družbe.

Določitev sedeža in poslovnega naslova pomeni tudi določitev poštnega naslova za vročanje pošte.

Naslov podjetja na primeru frizerke Mojce

Mojca Novak se je odločila, da odpre frizerski salon. Pred tem je svojo poslovno idejo preverila na izobraževanju Zasluži denar s svojim hobijem ali idejo, kako poteka registracija podjetja pa je izvedela na brezplačnem skupinskem svetovanju.

Prijava na izobraževanje

V nadaljevanju je na VEM točki Data odprla svoj s.p.. Registracija podjetja je bila ob pomoči Datinih podjetniških strokovnjakov povsem enostavna, prav tako pa Mojca s postopkom ni imela prav nobenega stroška.

S.p. je registrirala na svojem domačem naslovu v Ljubljani, kjer je torej poslovni naslov podjetja. Tja bo dobivala vso pošto, naslovljeno na njeno podjetje. Frizerskega salona pa ne bo imela doma, ampak v Domžalah.

Tam je namreč najela poslovni prostor, ki ustreza predpisani zakonodaji za frizerski salon. V Domžalah bo torej podružnica njenega podjetja, ki jo mora ustrezno prijaviti.

Z lastnikom omenjenega poslovnega prostora bo podpisala najemno pogodbo, lastnik pa ji bo pripravil in overil Izjavo lastnika podjetja. S to izjavo bo Mojca prišla na VEM točko Data, kjer bo k svojemu s.p. doregistrirala podružnico.

Deli na FacebookuDeli na Twitterju

Kategorijepodjetniške novice podjetništvo ustanovitev podjetja ustanovitev s.p.

Oznakeavtorski članki naslov podjetja odprtje s.p. podružnica registracija podjetja točka vem ustanovitev s.p.

POVEZAVA: https://data.si/blog/2017/10/18/naslov-podjetja/