O-STA

Vzreja psov - se splača?

Mnogi ljubitelji živali se odločijo, da bi s svojim hobijem dodatno zaslužili. Nekateri izberejo dejavnost sprehajanja psov oziroma za pasji hotel, drugim pa je v veselje vzreja. Kako bi torej vzreja psov lahko postala vir vašega zaslužka, pojasnjujemo tudi na brezplačnem izobraževanju Zasluži denar s svojim hobijem ali idejo.

Prijava na izobraževanje

Vzreditelj mora imeti psico, ki jo mora seveda kupiti, cepiti, hraniti, šolati ... V nadaljevanju mora ustrezno negovati tudi mladiče. Odgovoren rejec ima torej kar nekaj stroškov, ki pa se poplačajo z zadovoljstvom strank. Te so pogosto najboljša promocija in oglas za vaše podjetje. Saj veste, kako pravi pregovor - dober glas seže v deveto vas. Če bo torej vzreja psov pri vas kakovostna in ustrezno urejena, se vam za nove stranke ni treba bati.

Vzreja psov kot podjetniška dejavnost

Vzreja psov kot podjetniška dejavnost sicer spada pod šifro 01.490 Reja drugih živali. Sem med drugim sodi tudi gojenje hišnih živali (razen rib), in sicer psov in mačk, pkrasnih ptic (papagaji, kanarčki), hrčkov, činčil ipd.

Ustanovitev podjetja in z njo registracija ustrezne dejavnosti za vzrejo psov, je na VEM točki Data enostavna in brezplačna. Čez sam postopek vas bo vodil izkušeni podjetniški svetovalec, ki vas bo obenem opozoril na morebitne dodatne pogoje, ki jih za opravljanje izbranih dejavnosti potrebujete. Če bi denimo želeli opravljati še veterinarsko dejavnost, morate zadostiti številnim predpisom.

Kljub temu, da za opravljanj dejavnosti vzreje psov niso predpisani tako zahtevni pogoji, denimo ustrezna izobrazba vzreditelja, mora ta imeti kar nekaj kinološkega znanja, pridobiti pa mora zahtevane dokumente na Kinološki zvezi Slovenije (KZS).

IZOBRAŽEVANJE

Zasluži denar s svojim hobijem ali idejo

Imate poslovno idejo? Preverite, kako uspešna utegne biti!

Več informacij

V Sloveniji kakšnih posebnih postopkov za pridobitev vzrejnega dovoljenja ni. Vzreditelj lahko postane vsak, ki ima psico oziroma psa z veljavnim vzrejnim dovoljenjem. Tega dobi na KZS, kjer opravi tudi ustrezno registracijo psarne.

Izpolnjenemu obrazcu za registracijo psarne mora priložiti še fotokopijo članske izkaznice društva ali kluba, ki je član KZS, ter oboje poslati na naslov Kinološke zveze. Vlogo od tam posredujejo na Mednarodno kinološko zvezo (FCI). Ko ta potrdi ime psarne, vzreditelj prejme tudi položnico za plačilo registracije psarne. Po prejetju plačila je registracija psarne uspešna. Vzreditelj dobi kartonček o registraciji, psarna pa je objavljena na internetni strani KZS med seznamom registriranih psarn v Sloveniji. Vse informacije in potrebni obrazci so sicer na voljo na spletni strani KZS.

Deli na FacebookuDeli na Twitterju

Kategorijeizobraževanja podjetniške novice podjetništvo ustanovitev d.o.o. ustanovitev podjetja ustanovitev s.p. zakonodaja zanimivosti

Oznakeavtorki članki kinološka zveza slovenije točka vem uprava rs za varno hrano ustanovitev podjetja ustanovitev s.p. vzreja psov

POVEZAVA: https://data.si/blog/2017/10/28/vzreja-psov-se-splaca/