O-STA

Prihaja VIKINGLOTTO, nova evropska igra na srečo!

Popularni nordijski loterijski igri Vikinglotto se jutri pridružuje tudi Slovenija. Loterija Slovenije je namreč po letih poglobljenega razvojnega sodelovanja spomladi letos prejela uradno povabilo za sodelovanje v priljubljeni igri Vikinglotto.

Ljubljana, 8. november 2017

Vikinglotto je prva mednarodna klasična igra na srečo s skupnim skladom za glavni dobitek. Na trgu je prisoten od leta 1993, trenutno ga prirejajo skandinavske države Norveška, Švedska, Danska, Islandija in Finska ter baltske države Litva, Latvija in Estonija. Jutri se bo osmerici evropskih držav pridružila še Slovenija in Vikinglotto bo tako na voljo 34 milijonom igralcem.

Loterija Slovenije je povabilo med prireditelje Vikinglotta prejela kot edina nova partnerica. Gre za še eno konkretno priznanje dosežkom in kakovosti osrednjega slovenskega prireditelja loterijskih iger - leta 2012 se je Loterija Slovenije že pridružila največji evropski loterijski igri Eurojackpot.

Z začetkom prirejanja Vikinglotta Loterija Slovenije potrjuje svojo razvojno naravnanost in vpetost v mednarodne tokove. Z novo igro bo okrepila ponudbo iger, ki so zaradi preprostosti in visokih dobitkov zanimive za najširši krog igralcev, med njimi pa predvsem tiste segmente, ki jih obstoječe loterijske igre niso nagovorile. Z uvedbo prepoznane in močne mednarodne igre bo družba zaokrožila zahtevno, a tudi uspešno prenovo portfelja loterijskih iger, ki sodi danes med najbolj razvite tudi na evropski ravni. V strateškem smislu uvršča Loterija Slovenije igro Vikinglotto ob bok lastni tržni znamki Loto in mednarodni igri Eurojackpot.

Igralec v igri Vikinglotto napove kombinacijo šestih številk iz množice od 1 do 48 ter eno številko iz množice od 1 do 8. Cena kombinacije znaša 1,10 evra. Kombinacije lahko igralec izbere sam ali pa se odloči za hitri izbor.

V igri je osem vrst dobitkov, glavni dobitek je 6+1 oz. Viking. V skladu za Viking je vsak teden najmanj 3 in največ 35 milijonov evrov. Žrebanje poteka vsako sredo zvečer v mestu Hamar na Norveškem, Vikinglotto pa je možno vplačati na vseh prodajnih mestih Loterije Slovenije na dan žrebanja do 18. ure.

V žrebanju danes zvečer je v skladu za glavni dobitek najvišja možna vrednost, 35 MILIJONOV EVROV! Prvo žrebanje Vikinglotta, v katerem bo sodelovala tudi Slovenija, bo v sredo, 15. novembra zvečer, vplačila sprejema Loterija Slovenije od jutri dalje.

Kaj čakaš?