O-STA

Ob svetovnem dnevu spomina na žrtve prometnih nesreč

Velenje, 20. november 2017 - Danes ob 17. uri bodo na Jenkovi ulici učenci Osnovne šole Antona Aškerca pripravili prireditev ob svetovnem dnevu spomina na žrtve prometnih nesreč, ki ga obeležujemo 19. novembra.

Prireditev so pripravili pod pokroviteljstvom Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Mestne občine Velenje, zbrane pa bo nagovoril tudi podžupan Mestne občine Velenje Peter Dermol.

Svetovni dan spomina na žrtve prometnih nesreč predstavlja pobudo in poziv državam k izvedbi nacionalnih programov za zagotavljanje prometne varnosti. Na ta dan se spomnimo vseh umrlih in poškodovanih v prometnih nesrečah skupaj z njihovimi bližnjimi, prijatelji, sodelavci in znanci. Povezuje žrtve prometnih nesreč po vsem svetu in družbi sporoča, da so čisto vse posledice prometnih nesreč nesprejemljive.

Geslo letošnjih mednarodnih aktivnosti je poziv k zmanjšanju smrtnih žrtev in hudo telesno poškodovanih v prometnih nesrečah za 50 % do leta 2020. V Sloveniji bomo aktivnosti izvedli pod sloganom "V poklon življenju".

Prijazno vabljeni, da se udeležite priložnostne prireditve!

Lep pozdrav,

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje