O-STA

SZJ Mestne občine Velenje - Preventivna akcija Starejši voznik

Velenje, 21. november 2017 - Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Mestne občine Velenje, Policijska postaja Velenje in Izpitni center Velenje bodo v četrtek, 23. novembra, ob 17. uri v prostorih Podružnične osnovne šole Plešivec in v petek, 24. novembra, ob 17. uri v Domu krajanov Kavče izvedli preventivno akcijo Starejši voznik.

S staranjem prebivalstva se povečuje tudi delež starejših voznikov, ki so ena izmed ranljivejših skupin v cestnem prometu. Prav zaradi tega bomo organizirali preventivno predavanje oziroma izobraževanje, ki je namenjeno izboljšanju prometne varnosti.

V okviru akcije bodo strokovnjaki sodelujočim predstavili najpogostejše vzroke prometnih nesreč, aktualno zakonodajo o odgovornosti voznika, novosti v prometni signalizaciji in uporabo varnostnega pasu - vezi z življenjem. Zainteresirani bodo lahko svoje spretnosti preizkusili tudi na simulatorju varne vožnje, ki omogoča realne občutke vožnje v najrazličnejših situacijah in okoljih. Preizkusili bodo lahko lastne reakcije in sposobnosti v spremenljivih vremenskih razmerah (megla, vožnja ponoči, vožnja v dežju) ter vožnjo v različnih okoljih (po mestu, izven naselij, po avtocesti ...). Simulator s pomočjo elektronskih cilindrov, ki omogočajo dviganje in spuščanje, predstavlja občutek vožnje kot v pravem avtomobilu.

Vsi udeleženci preventivne akcije Starejši voznik bodo prejeli tudi odsevna telesa - kresničke ali odsevne trakove.

Prijazno vabljeni!