O-STA

Menjali izkušnje za radovednost

V Sloveniji bomo 14. decembra praznovali 2. dan prihodnosti. V ta namen je Prva osebna zavarovalnica oktobra pričela z vseslovensko akcijo, s katero želijo spodbuditi družbeni premislek o osebnih vizijah in željah glede bolj odgovornega življenja v prihodnosti. Družbeni dialog, medgeneracijsko sodelovanje in predaja izkušenj so tisti, ki bogatijo vrednote družbe, zato njihova letošnja akcija podpira prav to.

Da bi spodbudili medgeneracijsko izmenjavo izkušenj, so v centru starejših Trnovo pripravili dogodek Menjamo izkušnje za radovednost. Udeležila sta se ga tudi ambasadorja medgeneracijskega sodelovanja, slovenska zvezdnika iz priljubljene serije Usodno vino, igralka Teja Glažar in mladi nadobudni igralec Matic Jamar. Srečala sta se s starostniki in mladostniki Mladinskega doma Malči Beličeve in se z njimi pogovarjala o pogledu na življenje in željah mladih za prihodnost. Teja Glažar, ki je s svojo energijo navdušila vse zbrane, je z mladimi delila zgodbo, da so jo do njenega poklica oz. poslanstva pripeljala ljubezen in naključja. Čeprav sama nasvetov ne deli najraje, je mladim skozi pogovor položila na srce, da nikdar ne smeš obupati, tudi ko je najtežje. S starostniki pa se je o življenju pogovarjal Matic, ki je izvedel zanimive življenjske zgodbe sogovornikov in sam dejal, da si za življenje želi, da se njegovi prijatelji ne bi nikdar spremenili in da bi se do konca življenja lahko ukvarjal s športom. Sodelovanje med generacijami je edina smiselna pot za obstoj in prihodnost zdrave družbe, kar ponazarja tudi znak "Med generacijami", ki ga bodo v Prvi osebni zavarovalnici uporabljali v vseh dejavnostih in materialih, povezanih z medgeneracijskim sodelovanjem.

Igralca se bosta 14. decembra, na dan prihodnosti, družila v ljubljanski porodnišnici. Tam bosta skupaj z ekipo Prve osebne zavarovalnice novorojenčkom simbolično izročila copatke, ki jih od oktobra zanje pletejo starostniki in prostovoljci. Teh pa se bodo na ta dan razveselili tudi v večini porodnišnic po Sloveniji. Do sedaj so spretni prsti ljudi iz vseh krajev napletli že več kot 130 parov copatkov, ki jih bodo oplemenitili še z lepimi mislimi oz. popotnico za življenje, s katero želijo otročičkom pričarati mehke prve korake v prihodnost.

Vse aktivnosti lahko spremljate na Facebook strani Prva pri življenjskih odločitvah, kjer boste našli tudi številne priložnosti, da tudi sami pustite svoj pečat za lepšo in bolj odgovorno prihodnost.