O-STA

Microtunnelling v okviru WASSER + GAS BERLIN SPEZIAL 2004

Nove članice Evropske unije bodo v naslednjih letih morale posodobiti svoje sisteme oskrbe s pitno vodo in kanalizacijo in to področje uskladiti z direktivami EU. Bistvenega pomena je, da metode, ki se uporabljajo za obnavljanje starih cevi in za izgradnjo novih odvodnih cevi, ne vplivajo na okolje in ne ovirajo prometnega sistema. Med najbolj sodobnimi metodami, ki se trenutno uporabljajo, je t.i. microtunneling. Ta sistem bo predstavljen v okviru kongresa in trgovinskega sejma WASSER + GAS BERLIN SPEZIAL 2004, ki bo potekal od 8. do 10. septembra.

Microtunneling se čedalje bolj pogosto uporablja onkraj meja stare EU. V državah Srednje in Vzhodne Evrope je veliko povpraševanja po ceveh manjših dimenzij za mestno kanalizacijo ter odvodne kanale za deževnico. V teh državah se čedalje bolj uporabljajo cevi za pitno vodo s premerom od 10 do 20 centimetrov.

Ob 20. obletnici uvedbe te tehnike, bo družba Berliner Wasserbetriebe v petek, 10. septembra, na zaključni dan sejma, ponudila ekskluzivne vodene oglede številnih gradbišč po mestu, s poudarkom na vidikih, vezanih na microtunneling. Udeleženci bodo lahko iz prve roke izvedeli zadnje novosti glede razvoja microtunnelinga.

Na voljo bodo posebni avtobusi, ki bodo peljali na naslednje lokacije:

1. Kanal Westhafen (Berlin-Moabit)

2. Projekt Hultschiner Damm, Berlin-Marzahn/Hellersdorf

3. Projekt na Grunowstrasse, Berlin-Marzahn/Hellersdorf

Med sejmom Wasser + Gas Berlin Spezial 2004 bodo pri sprejemnem okencu centra Messe Belin na voljo prijavni obrazci.

Kontaktna oseba:

Angelica Germis

Tel. +49(0)30 3038-2275

Fax +49(0)30 3038-2141

E-naslov germis@messe-berlin.de

www.messe-berlin.de

Messe Berlin GmbH

Messedamm 22

14055 Berlin