O-STA

Vremenska napoved za Portorož: 80°C

Okrepite svoje zdravje v Termah na morju

Mrzla jutra in zaledenela stekla na avtomobilu. Del leta, ko se grejemo pod kapami in zavijamo v šale. Ko prihajamo domov z rdečimi nosovi in se ob vročem čaju odtajamo naslednjih 15 minut. Čas, ko moramo pripraviti svoje telo na zimo in okrepiti zdravje. Prijeten in blagodejen morski zrak bo vašemu telesu zagotovo bolj odgovarjal od onesnaženega mestnega zraka. In ko se boste spotili še v enem največjih savna parkov pri nas, vam bo telo neizmerno hvaležno. Vi pa boste v leto neskončne ljubezni, zdravja in sreče vstopili že prerojeni. Naj vam pri tem pomagajo Hoteli LifeClass Portorož, ki vam za zdrav oddih ponujajo prav poseben Sauna oddih.

Savna krepi telo, miri dušo in daje moč

Proti jutranji utrujenosti in slabi volji zaradi megle lahko pomagajo tudi savne. Počutili se boste sveže in v boljši formi. Z izmenjavanjem različnih temperatur spodbujamo prekrvavitev in se izognemo virusnim obolenjem. Razvajanje in sprostitev s savnanjem si lahko v Termah Portorož privoščite kadarkoli. Po mnenju strokovnjakov potenje ugodno vpliva na telo in psihično počutje ter je lahko dobra podpora zdravju. Savnanje v eni od sedmih različnih savn Term ob morju učinkovito čisti kožo, dobro vpliva na srce, krvni tlak, žleze z notranjim izločanjem, ledvice in živčevje, na dihala, še posebej parne savne ugodno vplivajo na bolezni dihal, tudi astmo. Z obiskom Sauna Parka v Termah Portorož boste spodbudili svojo presnovo, pospešili izločanje strupenih snovi iz telesa in predvsem poskrbeli za prijetnejše psihično počutje.

Zdrava mediteranska hrana v Hotelu Apollo

V Hotelu Apollo skrbijo za zdravo mediteransko hrano, s katero boste lažje premagovali težke in dolge zimske dneve. Magnezij spodbuja delovanje živčnega sistema in preprečuje stresna razpoloženja, vitamin C pa vam bo pomagal pri obvladovanju prehladov. In ko se boste nadihali negativnih ionov, ki na vaša pljuča delujejo kot antioksidanti v hrani, vas bo v hotelu čakal že zdrav mediteranski obrok. In da bo presnova še boljša, skočite v enega od bazenov z morsko ali termalno vodo in se naužijte morja tudi pozimi.

Vsak dan po nov žarek sonca

Se zbujate slabe volje, razdraženi, nejevoljni? Lahko, da sta kriva megla in temačno ozračje v mestih. Strokovnjaki namreč pravijo, da je eden od razlogov za zimsko slabo razpoloženje in oslabljen imunski sistem ravno pomanjkanje svetlobe. Moč svetlobe je v primerjavi s poletjem sicer manjša, a je zato še toliko pomembnejša. Poskusite se vsak dan vsaj za 15 minut odpraviti na svež zrak in se naužijte dnevne svetlobe. Morda sprehod na poti v službo? Z rednim gibanjem na prostem se celo okrepijo obrambne sile in poveča se število imunskih celic v telesu. Le tako bo vaša zmogljivost tudi v dolgih in temnejših zimskih mesecih ostala na visokem nivoju.

Oddih za zdravje

Poleg gibanja sta za zdravje in imunski sistem pomembna tudi počitek in dovolj spanca. Poskušajte se izogniti stresu in si vzemite dovolj časa za počitek. Svoje misli pa lahko spočijete tudi z brezplačnimi polurnimi dihalnimi vajami s specialistom ajurvede v Shakti-Ayurveda centru. Tam vas čaka vrsta raznolikih tradicionalnih indijskih masaž, ki jih izvajajo specialisti ajurvede. Uživajte v dolgih večerih in ne dovolite, da bi vas slabo vreme užalostilo. Prižgite si dišečo svečo in skuhajte skodelico čaja, ali pa si rezervirajte svojo sobo v Hotelu Apollo ali Grand Hotelu Portorož, se prebudite z zdravim mediteranskim zajtrkom in vdihnite blagodejen zrak na sprehodu pod toplim soncem. Zimski čas ima tudi svoje prijetne plati. Še posebej ob morju. Že od 67 € na osebo/dan.