O-STA

Janja Garnbret promotorka Velenja in Slovenije

Velenje, 12. december 2017 - Župan Mestne občine Velenje Bojan Kontič je včeraj Janji Garnbret, zmagovalki svetovnega pokala 2017 v težavnostnem plezanju in kombinaciji, čestital za izjemne uspehe, ki jih je dosegla v letošnji tekmovalni sezoni.

Zahvalil se ji je tudi za izjemni doprinos k promociji Velenja in Slovenije v svetu ter da je del svojega izobraževanja in športne kariere preživela prav v Velenju. Janja Garnbret je namreč dijakinja 4. letnika športnega oddelka Gimnazije Velenje in članica Šaleškega alpinističnega odseka Velenje.

Župan je poudaril tudi, da naši športni klubi in društva delajo dobro, saj njihovi člani dosegajo vrhunske rezultate. Teh uspehov brez dobre infrastrukture in strokovnega kadra ne bi bilo. Prav zaradi tega bo Mestna občina Velenje tudi v prihodnje posebno pozornost namenjala k zagotavljanju dobrih pogojev za delovanje športnih organizacij.

Najuspešnejša slovenska športna plezalka Janja Garnbret je prejšnji teden namenu predala tudi novo malo plezalno steno v telovadnici Šolskega centra Velenje. Mestna občina Velenje je za rekonstrukcijo in dograditvijo prispevala 11 tisoč evrov (pogodbena vrednost je znašala slabih 23 tisoč evrov). Sedanja plezalna stena, ki ima 265 m2 plezalnih površin, je nadgrajena za eno težavnostno stopnjo in primerna tudi za reprezentančne treninge.

Prijazen pozdrav,

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje