O-STA

Svetovni pokal v smučarskih skokih za ženske: Slovenija bo konec januarja na Ljubnem navijala za vražje Slovenke

Ljubno se bo 27. in 28. januarja 2018 že sedmo leto zapored prelevilo v eno izmed najpomembnejših slovenskih in svetovnih športnih prizorišč. Gostilo bo namreč sedmo tekmo svetovnega pokala v smučarskih skokih za ženske, na kateri se še posebej veselimo nastopov naših energičnih skakalk, ki jih konec februarja čaka tudi nastop na zimskih olimpijskih igrah v Južni Koreji. Vstopnice za svetovni pokal na Ljubnem so že v prodaji in jih je možno dobiti na vseh prodajnih mestih Eventim in preko spleta.

Smučarski skoki postajajo eden izmed najpopularnejših zimskih športov ter iz leta v leto pridobivajo nove navijače tako v Sloveniji kot v tujini. Za Ljubno, majhen kraj v Zgornjesavinjski dolini, pa se je pred sedmimi leti začelo novo poglavje v zgodovini smučarskih skokov, s katerimi pa so tesno povezani že več kot sedemdeset let. Leta 2011 je namreč FIS (Mednarodna smučarska zveza) uvedla svetovni pokal za ženske smučarske skoke ter za eno izmed tekem izbrala tudi Ljubno, ki je s tem postalo najmanjši kraj na svetu, ki gosti tekmo za svetovni pokal. Prihajajoče svetovno prvenstvo v ženskih smučarskih skokih bo tako že sedmo, ki ga na Ljubnem organizira Smučarsko skakalni klub Ljubno ob Savinji BTC. Izjemno ponosni pa so lahko tudi na dejstvo, da FISa prepoznava ljubensko tekmo kot eno izmed najspektakularnejših v svetovnem pokalu smučarskih skokov za ženske.

Naša dekleta se nastopa pred bučnim domačim občinstvom tudi letos izredno veselijo, saj jih tako številčna podpora še dodatno motivira. Ljubenci in vsi požrtvovalni prostovoljci so že v polnih pripravah na svetovno prvenstvo in za obiskovalce pripravljajo tudi pester spremljevalni program. Otroci se bodo lahko zabavali v parku veselja, kjer bodo lahko med drugim preizkusili mini skakalnico in se udeležili otroške olimpijade. Pod budnim očesom animatorjev v ogrevanem šotoru pa se bodo lahko sladkali s šmornom in bili del animacij, ki jih organizatorji pripravljajo zanje, saj Ljubno že od vsega začetka slovi za prireditev, ki je družinam prijazna. V prireditvenem prostoru pa bo vsak dan od 12. ure dalje zabaven program z vrhunsko kulinarično ponudbo. Vstopnice so že v prodaji - zagotovite si svojo in pospremite naše vražje Slovenke do odličnih rezultatov.

Dekleta so že v nizkem štartu, letošnji treningi pa potekajo še bolj intenzivno kot običajno, saj je pred njimi olimpijsko leto in s tem nastop na zimskih olimpijskih igrah konec februarja v Južni Koreji. Pred tem pa bodo slovenske orlice kot že velikokrat prej, na Ljubnem dokazale, da si zares zaslužijo naziv vrhunskih smučarskih skakalk in priložnost v Južni Koreji. Uspešni nastopi na Ljubnem jim bodo dali krila tudi za skoke na prihajajočih olimpijskih igrah.

Svetovni pokal ženskih smučarskih skokov je za Ljubno izredno pomemben dogodek, saj privabi športne navdušence iz celega sveta. Prebivalci Ljubnega so hkrati tudi zvesti navijači, ki skupaj s skakalkami dihajo za smučarske skoke in vsako leto znova poskrbijo, da vsi obiskovalci tekme začutijo ljubezen, ki zgornjesavinjsko dolino povezuje s tem športom. Da je družba BTC pokrovitelj tekmovanja že od vsega začetka, pa je ponosen tudi Jože Mermal, predsednik uprave BTC d.d. in predsednik častnega odbora FIS svetovnega pokala v smučarskih skokih za ženske Ljubno 2018: "Tako kot organizatorje tekme ter skakalke, tudi nas žene želja po vedno višjih ciljih ter doseganju najboljših rezultatov, hkrati pa se v vsako novo sezono podajamo polni entuziazma in elana. Predvsem pa so nam naše vražje Slovenke ter vsi, ki jim stojijo ob strani, vzor - vsako leto znova jim uspe na Ljubno privabiti rekordno število navijačev, ki se skupaj z njimi veselijo vsakega novega uspeha."

"Tekma svetovnega pokala na Ljubnem je ena izmed mnogih, ki jih Smučarska zveza Slovenije podeljuje organizatorjem teh prestižnih zimskih dogodkov v Sloveniji. Brez Ljubnega si svetovnega pokala v ženskih smučarskih skokih ne znamo več predstavljati. Organizatorji, sponzorji in vsi Ljubenci so dogodek izpopolnili do vseh malenkosti in s ponosom lahko vsako leto poslušamo čestitke najvišjih predstavnikov Mednarodne smučarske zveze (FIS), po koncu Ljubenskega praznika. Prepričan sem, da bodo tudi naše tekmovalke skupaj s strokovnim vodstvom posegle po najvišjih mestih. Mi bomo ob vznožju vihrali zastave in stiskali pesti.", je ob priložnosti povedal predsednik Smučarske zveze Slovenije g. Enzo Smrekar.

www.ljubno-skoki.si

Dodatne informacije:

Organizacijski komite Ljubno 2018 - Petra Grosman, marketing: petra.grosman@btc.si