O-STA

Tuš omogočil letovanje 1000 otrokom na morju

(Debeli rtič, 23. julij) Podjetje Tuš je v letošnji humanitarni akciji ˝Za tisoč nasmehov˝ omogočilo kar tisoč otrokom iz socialno ogroženih družin letovanje na Debelem rtiču. V obdobju od 14. junija do 30. avgusta se bo v Letovišču in zdravilišču RKS na Debelem rtiču zvrstilo 10 skupin po približno 100 otrok. Trenutno letujejo otroci z območja Štajerske in Gorenjske. Program letovanja je zasnovan tako, da otroci preko telesne dejavnosti in igre dobijo pozitivno vzpodbudo in dosežejo lastno potrditev. Program združuje športne dejavnosti z ustvarjalnimi delavnicami. Vzgojitelji, pedagogi in prostovoljci so za otroke pripravili pravljice, oglede filmskih predstav, sprehode v bližnjo in daljno okolico, izlete, vožnjo z ladjo, učenje plesa in plavanja, turnirje v raznih igrah in še mnogo drugega.

Podjetje Engrotuš je akcijo organiziralo skupaj z Rdečim križem Slovenije, ki je v sodelovanju z območnimi združenji RK, Centri za socialno delo ter ustreznimi službami na osnovnih šolah po vsej Sloveniji izbral otroke, ki so se in se še bodo letovanja udeležili. Ob tej priložnosti je Rdeči križ Slovenije izročil podjetju Engrotuš plaketo Donator leta 2004.

V letu 2004 so v podjetju Engrotuš za dobrodelne projekte predvideli kar 100 milijonov tolarjev. Pri izbiri projektov želijo čimveč vrniti v okolje, kjer so prisotni s svojo dejavnostjo. Zavedajoč se dejstva, da je naložba v znanje ena najpomembnejših in predvsem najpametnejših odločitev, posvečajo posebno skrb predvsem gradnji in razvoju otroškega ter mladinskega znanja, razvijanju njihovih spretnosti ter spodbujanju njihove ustvarjalnosti in inovativnosti.

˝ S tokratno dobrodelno akcijo želimo otrokom pričarati nepozabne počitnice. Želimo, da ob dobro zasnovanem programu letovanja pridobijo čimveč koristnih in življenjsko pomembnih napotkov, ki jim bodo v pomoč pri gradnji njihove lastne zgodbe o uspehu. Trud vseh organizatorjev tega letovanja pa bo poplačan že z majhnim, a zadovoljnim nasmehom v očeh otrok˝, je na današnji novinarski konferenci poudaril Aleksander Svetelšek, direktor podjetja Engrotuš.

Zahvala za izvedbo letovanja pa gre tudi sponzorjem: Mlinotest, Žito, Henkel, Zepter, Unilever, Droga, P&G, Podravka, Kolinska, Bolton Trading, Kraft&Werk, Pošta Slovenije, Leykam, Foto Tabor, Radio Celje, Štajerski val, Radio Trbovlje, Radio Velenje, Koroški radio, Radio Kranj, RGL, Radio Capris, Radio Univox, Radio 94, Notranjski radio, Radio City, Radio Maribor, Radio Murski val, Radio Brežice, Radio Ptuj, Radio Krka, Moj radio, Radio studio D in Radio Rogla.

Dodatne informacije:

Leonida Pevec, dipl.ekon.

odnosi z javnostmi podjetja Engrotuš

Tel. 03 424 11 32,

fax. 03 424 12 80,

e-mail: leonida.pevec@engrotus.si,

http://www.trgovinetus.com